Last minutes; slecht weer wint het van WK-koorts

Touroperator Thomas Cook ziet de afgelopen week het aantal last-minute boekingen flink toenemen. In België kwam de boekingsstroom goed op gang na de uitschakeling van de Rode Duivels op het WK voetbal. Maar ook Nederlanders blijken het einde van het toernooi niet af te wachten.

vliegtuigEen woordvoerder van Thomas Cook laat weten: “We zien de bezoeken aan de website en de drukte aan de telefoon op ons Customer Contact Center flink toenemen. Zeker nu het weer beduidend slechter is geworden! Mensen willen dan toch zonzekerheid en die heb je hier nooit.”

Invloed van WK voetbal
Thomas Cook ziet een verschil tussen Nederland en België in de invloed die het WK voetbal op de boekingen: “Nederland doet vaker mee aan een EK of een WK dan onze zuiderburen. Dit zorgt ervoor dat Nederlanders over het algemeen goed op de hoogte zijn van het feit dat er overal mogelijkheden zijn om de wedstrijden te kijken en dit te delen met andere Nederlanders die in dezelfde accommodatie verblijven, als men daar behoefte aan heeft. Daardoor weerhoudt een EK of WK de Nederlander niet meer massaal van het boeken van een vakantie.”

Bron: Thomas Cook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *