Landal Vlieduyn aangewezen op ondernemers Vlieland

Op vrijdag 11 september is Landal Vlieduyn officieel geopend. Het is een groot gebouw dat bestaat uit 36 luxe strandappartementen voor twee personen in een comfort-variant (50m2) en een luxe uitvoering (58 m2). Er zijn geen centrale voorzieningen waardoor de gasten van het park zijn aangewezen op de voorzieningen in het dorp Oost Vlieland.

Landal VlieduynDe appartmenten zijn verschenen op de plek waar voorheen een hotel stond. De receptie is de enige centrale voorziening in het complex. Voor het eiland zorgt de komst van de appartementen voor een nieuwe economische impuls; zeker omdat de gasten zijn aangewezen op de winkels en gezellige restaurantjes in het naastgelegen dorp (15 minuten wandelen).  Toch wordt er door de gemeente zorgvuldig bepaald dat de toestroom van toeristen niet te groot wordt. De maximale capaciteit van 72 bedden mocht in het bestemmingsplan niet worden overschreden. Bij de opening maakte eilanddichter Gerda Posthumus een gedicht voor op de voorgevel. Ook hiermee werd de band tussen het complex en de eilandbewoners nog eens onderstreept.

Door de afwezigheid van o.a. speelvoorzieningen verwacht Landal dat de accommodaties vooral geboekt gaan worden door stelletjes die de rust en natuurlijke omgeving kunnen waarderen. HEt gebouw ligt op een prachtige locatie in de duinen, op ca. 150 meter afstand van het Noordzeestrand. Een aantal van de luxe strandappartementen bezit een privé sauna. Het rietgedekte gebouw harmonieert met de natuurlijke omgeving van het duinlandschap. Er zijn voornamelijk duurzame materialen toegepast en al bij de ingebruikname zijn de strandappartementen gecertificeerd met een Green Key, hét keurmerk voor duurzame accommodaties in gastvrijheidssector.

“Wij vinden het geweldig dat we nu onze gasten ook Vlieland als bestemming kunnen aanbieden. Een maand geleden ontvingen wij hier al de eerste gasten en hun reacties waren lovend. Allereerst over de fantastische locatie, midden in de duinen en vlakbij zee. Precies wat je wenst, als je op vakantie gaat op een van de Waddeneilanden,” aldus algemeen directeur Thomas Heerkens van Landal GreenParks. Hij gaf aan dat Landal zich zeer welkom voelt op Vlieland. “Vanaf de start hebben we snel en plezierig contact gehad met ondernemers op het eiland om te kijken hoe we kunnen samenwerken. Met 17.000 overnachtingen zullen onze gasten Vlieland ook een economische impuls brengen. Vanuit Landal Vlieduyn trekt men erop uit, het eiland verkennen, wandelen, fietsen en lekker eten en drinken.”

Landal Vlieduyn is de negende Landal-bestemming op de Waddeneilanden.

Meer informatie: Landal Vlieduyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *