Landal-park Hof van Saksen wint prijs; Lekkerste Kindermenu 2013

Wie het ‘Lekkerste Kindermenu van 2013’ wil proeven, moet op Hof van Saksen in Drenthe zijn. Chef de cuisine Louis Tonkes van het luxe vakantieresort won gisteren met zijn kindermenu Kip-corn met verse fruitmoesjes de eerste prijs in de verkiezing van het lekkerste kindermenu op de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

De presentatie van het gerecht op een tegel met een draadmandje en tubes voor de sausjes vond de jury ‘spraakmakend’.
De presentatie van het gerecht op een tegel met een draadmandje en tubes voor de sausjes vond de jury ‘spraakmakend’.

Deze wedstrijd is een initiatief door de Stichting Lekkerste Wedstrijden. De jaarlijks terugkerende wedstrijden zijn bedoeld ter lering en inspiratie voor de hele horecabranche.

Voor een deskundige jury onder leiding van juryvoorzitter Alfred Verhagen van Koppert Cress in Monster maakte Louis Tonkes zijn menu, waarin bout van scharrelhoen, appel(moes), citroen, peer(moes), sinaasappelschil, winterpeen, polenta (in fritesvorm) en grana padano verwerkt zijn.

De prijs werd uitgereikt door Junior Masterchef 2012, de 12-jarige Cecile en bestond uit een geldbedrag, een beker en een medaille. Namens de jury prees Cees Helder het innovatieve karakter, het hoge smaakniveau en de goede smaakcontrasten. “Gezond en biologisch, knappe gaarheid van de scharrelhoen en spraakmakend qua presentatie.”

Het winnende gerecht is vanaf morgen, zaterdag 12 januari, verkrijgbaar in het Grand Café van Hof van Saksen. General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen is trots op de eerste plaats:

een trotse Louis Tonkes
een trotse Louis Tonkes

“Op Hof van Saksen willen we kinderen prikkelen en hen laten kiezen voor iets nieuws en avontuurlijks. Dit gerecht is daar een schoolvoorbeeld van. Verrassend en lekker! We laten zien dat je met kindermaaltijden zowel creatief kunt zijn en tegelijkertijd gezonde ingrediënten kunt toepassen. Het past bovendien exact bij onze educatieve kinderacademies: we maken kinderen nieuwsgierig, laten ze participeren en ze leren spelenderwijs.”

Danielle Touwslager (Restaurant Touch Down in Schiphol) en Rob van Egmond (JMW in Amsterdam) wonnen de tweede en derde prijs in de verkiezing.

Meer informatie: www.hofvansaksen.nl




Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *