Landal medewerkers op duurzaam transportdieet

Maar liefst 65 medewerkers van Landal GreenParks hebben vandaag in het kader van Low Car Diet vrijwillig hun autosleutels ingeleverd, om de komende tien dagen uitsluitend gebruik te maken van fiets en/of openbaar vervoer. Onder hen algemeen directeur Thomas Heerkens, die voor het tweede jaar gepassioneerd aan het evenement deelneemt. Hij reisde deze eerste dag naar Landal Heideheuvel in Beekbergen, waar aan drie parken van Landal een Gouden Green Key-certificaat werd uitgereikt.

Uitreiking Green Key aan Landalparken
Uitreiking Green Key aan Landalparken

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Deelnemers aan dit keurmerk doen er alles aan om de druk op natuur en milieu te minimaliseren en gaan daarbij net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.
Green Key behelst een breed scala aan aandachtsgebieden zoals energie, water, milieubewust vervoer, schoonmaak, afval, communicatie, groen en ruimte, voedsel en drank, maatschappelijke betrokkenheid en milieumanagement.
Vandaag zijn door voorzitter Derk Jan Verstand van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) gouden Green Key-certificaten uitgereikt aan Landal Aelderholt (Aalden), Landal Waterparc Veluwemeer ( Biddinghuizen) en Landal Coldenhove (Eerbeek). Eind 2012 werd er al een gouden Green Key uitgereikt aan Landal Het Land van Bartje (Ees). “Onze keurmeesters waren uiterst verrast dat er op de parken van Landal al zoveel meer gebeurt, dan vereist is voor het behalen van een Green Key,” aldus de voorzitter.

“Bij Landal GreenParks voelen we ons nauw verbonden met de omgeving. Daarom maken we ons sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving. Green Key is voor ons een praktisch middel om invulling te geven aan een van onze strategische ambities: duurzaam en betrokken ondernemen,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Met de vier nu bekroonde parken hebben we ervaring opgedaan met de processen die bij Green Key komen kijken. In de komende jaren gaat Landal GreenParks haar parken verder certificeren met een Green Key.”

Duurzaam en betrokken ondernemen
Landal GreenParks maakt zich sterk op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen. Dat gebeurt op tal van terreinen –zowel in de organisatie als op de parken– variërend van het gebruik van Fairtrade koffie en streekproducten, het scheiden van afval en recyclen tot groene stroom, het inzetten van elektrische voertuigen op de parken en de bouw van eco-bungalows, tot aan het stimuleren van regionale samenwerkingsverbanden. Ook wordt nauw samengewerkt met organisaties als Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en Right to Play. Een overzicht van de initiatieven is te vinden op: www.landal.nl/betrokkenondernemen.

Low Car Diet
Voor Low Car Diet verruilen dit jaar 100 topbestuurders en 625 werknemers tien dagen lang hun auto voor alternatief vervoer en werken, zoals (elektrische) deelauto, trein, bus, tram, metro, taxi, of OV-fiets en maken gebruik van flexibele werkruimtes en vergaderplekken. Vandaag, op de landelijke Dag van de Duurzaamheid, leveren alle deelnemende topbestuurders op station Amersfoort hun autosleutels in. Gedurende de actie (van 10-10 t/m 19-10) kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen via www.lowcardiet.nl en social media.

Bron: persbericht Landal GreenParks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *