Landal GreenParks bouwt nieuw park in Zuid-Limburg

Landal GreenParks breidt bouwt aan een nieuw bungalowpark in het Zuid Limburgse plaatsje Noorbeek; het hart van het Limburgse heuvelland. Op deze locatie was voorheen Natuurpark Camping De Wolfsbeek gevestigd. We vroegen algemeen directeur Thomas Heerkens naar de overwegingen van Landal om weer een nieuw park te beginnen in een redelijk verzadigde Nederlandse bungalowmarkt.

Luxe bungalowpark
Het nieuwe bungalowpark krijgt de naam ‘Landal domein de Waufsberg . Er is sprake van een ruim opgezet park met 62 luxe recreatiewoningen rondom een ‘dorpsplein’ met diverse voorzieningen. Op 11 en 12 oktober wordt de modelwoning feestelijk geopend.

Het ontwerp van het park is geïnspireerd door de authentieke bebouwing in de omgeving. Zo is het hoofdgebouw afgeleid van de karakteristieke Limburgse carré-boerderij. De 62 vrijstaande woningen zijn beschikbaar in 4-, 6-, 8- en 12 persoonstypen en in de uitvoeringen Comfort, Luxe of Extra Luxe, en in verschillende gevelafwerkingen. Bij de bouw worden de meest actuele inzichten op duurzaamheidsgebied toegepast, in materiaalkeuze, isolatienormen en hergebruik. Van Wijnen Recreatiebouw realiseert het park. De verhuur van de woningen en het beheer van het park gebeurt door Landal GreenParks.

Het park ligt prachtig op een glooiende helling met veel groen in en rond het park. Gasten genieten hier van het echte bourgondische Limburg. Toeristisch aantrekkelijke plaatsen zoals Slenaken, Noorbeek en ook Maastricht, Aken en Luik liggen nabij.

“Met de bouw van deze 62 nieuwe recreatiewoningen geven we gehoor aan de vraag naar luxere en
ruimere recreatiewoningen. Tezamen met de fantastische ligging is dit een echt Landal Park.” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Verzadigde markt?
We vroegen Thomas Heerkens waarom Landal heeft besloten om een nieuw park in Nederland te realiseren; met een redelijk verzadigde markt van verblijfsrecreatie. Heerkens: “Allereerst is het geen nieuw park. We vormen een camping om tot bungalowpark. Juist in de kampeersector is het overaanbod in de markt extra groot. Wij zien in de Nederlandse bungalowmarkt nog wel kansen. Wel hebben we bewust gekozen voor het wat duurdere segment. Daarin is volgens ons nog wel ruimte om te groeien. Ook speelt de locatie van een bungalowpark een belangrijke rol bij succesvolle boekingen. En deze locatie in Noorbeek ligt midden in de natuur; precies zoals we dat bij Landal graag zien.”
Nemen jullie ook wel afscheid van parken? Heerkens: “Dat gebeurt inderdaad ook wel. Zo hebben we begin dit jaar besloten om het contract met Domein Long Pré in de Belgische Ardennen niet te verlengen. Die staat dit jaar al niet meer in onze gids.”

De verkoop van de woningen start tijdens de Second Home beurs te Utrecht van 3 t/m 5 oktober. Koopsommen vanaf € 184.500,– excl. BTW , meer informatie op: www.landal-makelaardij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *