Landal Esonstad breidt uit met spectaculaire waterglijbaan

Waterpark Landal Esonstad aan het Lauwersmeer in Friesland gaat haar all-weather faciliteiten uitbreiden met een spectaculaire waterglijbaan. De glijbaan, die is verbonden met het bestaande overdekte zwembad, is 60 meter lang en voorzien van diverse speciale effecten. Onderdeel van de waterglijbaan – die op 12 juli in gebruik wordt genomen – is een zogeheten Hurricone, die bezoekers een onvergetelijke spannende adrenaline-ervaring bezorgt door de hogere snelheden, gigantische schommelingen, dalingen, draaiingen en bochten.

General manager Jan ten Hoor: “Landal Esonstad is het hele jaarrond succesvol, dankzij de mooie all-weather voorzieningen. Daarin blijven we vernieuwen. Deze glijbaan is de volgende grote investering na de indoor speelhal die we in 2018 realiseerden. Met deze nieuwe uitbreiding geven we Landal Esonstad als waterpark nog meer onderscheidend vermogen en is ons gastenaanbod toekomstbestendig.” De nieuwe waterglijbaan die in juli ingebruik genomen wordt is uniek in de provincie Fryslân.

De investering in de nieuwe waterglijbaan, waarmee een bedrag van 650.000 euro is gemoeid, is gedaan door de huiseigenaren van de Coöperatieve Vereniging Esonstad. Hiermee voorziet men in een forse toename van de beleving en speelwaarde van het zwembad. De waterglijbaan wordt gerealiseerd door iPlay Waterattractions uit Wijk bij Duurstede, in samenwerking met Bouwbedrijf BHB, REMON WaterWellness en Damstra Installatiegroep.

Over Landal Esonstad

Landal Esonstad bij het Friese Anjum biedt accommodaties in Oudfriese stijl, moderne terpwoningen en campingplaatsen. De Oudfriese stijl zie je in het vestingstadje met Friese geveltjes en een stadsplein met Waeghgebouw. In Landal Esonstad vindt men verder een supermarkt, diverse horeca, een uitdagende Pitch & Putt golfbaan, overdekt zwembad en een Bollo Club. Er is een vernieuwd indoorspeelparadijs met ca. 900 m2 speelruimte. Er zijn verschillende zones die het ultieme water, nautiek en havengevoel weergeven.

Naast het vakantiepark ligt de camping, met 130 plaatsen, van Landal Esonstad, 1 van de 10 campings van Landal in Nederland, Belgie en Duitsland.

Meer informatie: www.landal.nl/esonstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *