Landal bouwt 51 extra grote bungalows op de Veluwe

Op Landal Miggelenberg zullen binnenkort 51 bungalows plaats gaan maken voor 51 gloednieuwe en duurzaam gebouwde 8-, 10- en 12-persoons recreatiewoningen. Met de bouw geeft Landal GreenParks gehoor aan de vraag naar zowel luxere als en ruimere recreatiewoningen voor grotere families en vriendengroepen op de Veluwe. De 51 nieuwe woningen, die naar verwachting in juli 2015 in de verhuur kunnen worden genomen, vormen bovendien een belangrijke kwaliteitsimpuls voor de Veluwe.

10 persoons luxe bungalow
10 persoons luxe bungalow

De architectuur van de recreatiebungalows is geheel in overeenstemming met het bosachtige karakter van het park. De luxe en smaakvol ingerichte woningen liggen op open plekken in het bos en komen te staan op de plaats van de oude bungalows. Ze worden compleet ingericht en fraai afgewerkt met duurzame materialen. In totaal komen er 15 stuks 8-persoons Comfort, 16 stuks 8-persoons Luxe, 10 stuks 10-persoons Luxe en 10 stuks 12-persoons Luxe recreatiebungalows, alle vrijstaand.

“Een deel van de 266 bungalows op het park is in het afgelopen jaar al vernieuwd en gemoderniseerd. Voor 51 bungalows is gekozen voor volledige nieuwbouw. Daarmee voldoen we weer aan de wensen en verwachtingen van toekomstige gasten. De toestroom van toeristen krijgt hiermee een belangrijke impuls. Deze continuïteit is van belang voor deze regio, waar de vele jaarlijks terugkerende gasten zorgen voor toeristische bestedingen,” aldus algemeen directeur Thomas Heerkens van Landal GreenParks in een toelichting op de plannen.

Duurzame bouw
In de nieuwe bungalows zijn de meest actuele inzichten verwerkt op het gebied van materiaalkeuze, isolatienormen en hergebruik. Zo worden er o.a. vogelpannen gebruikt en Hollands Hout toegepast en krijgen de woningen o.a. een groene knop, waarmee de gast centraal de elektra uitschakelt.
“De slopers en bouwers gaan met respect voor de natuur te werk. Belangrijk uitgangspunt bij het nieuwbouwplan is het behoud en zelfs versterken van de waardevolle landschappelijke elementen. De stuifduinen met eiken, het reliëf en de afwisseling met het grove dennenbos geven dit park een eigen karakteristiek. Met dit project zetten we ook in op verjonging en versterking van het inheemse karakter van het bos, om op de lange termijn een vitaal bos met een gevarieerde leeftijdsopbouw te verkrijgen,” aldus General Manager Maarten Jansen van Landal Miggelenberg.

Tijdsduur nieuwbouw
De hele nieuwbouwoperatie inclusief aanpassing van de gehele infrastructuur zal slechts acht maanden in beslag nemen. In juli 2015 verwacht Landal de eerste gasten te kunnen ontvangen.

Bron: persbericht Landal GreenParks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *