Kip caravans wil verhuurmogelijkheden verder uitbreiden

In een interview met Nu Zakelijk geeft Kip-caravans directeur Henk Gunnink zijn visie op de toekomst van kamperen in een caravan. Met een nieuwe generatie caravanmodellen werkt hij er hard aan om het stoffige image van de caravan kwijt te raken. Ook ziet hij groeimogelijkheden in verhuur van caravans.

Een Kip caravan in Pretwerk-design. Flexibele bedrukking mogelijk.
Een Kip caravan in Pretwerk-design; een hippe Kip

“Behoefte aan bezit neemt af” dat is een van de uitgangspunten van Gunnink om het verhuurconcept verder uit te bouwen. Hij kijkt daarbij naar het Boedelbak-concept; aanhangwagens die gehuurd kunnen worden bij benzinestations. Gunnink wijst er op dat in Nederland zo’n 33% van de auto’s beschikt over een trekhaak.

Er wordt overigens niet alleen gekeken naar verhuur. Ook aan de uitstraling van de caravan wordt hard gewerkt. Op de Caravan Salon in Düsseldorf, die op 30 augustus van start gaat, wordt de Kip Shelter getoond. Op de website van Kip Shelter is duidelijk dat deze caravan zich richt op heel specifieke doelgroepen; waaronder ook de groep ‘jong en sportief’. Er zijn complete pakketten voor motoren, fietsers en surfers. Daarnaast is er een Shelter die geschikt is voor mensen in een rolstoel.

Ook van de standaard kleur wit wordt afscheid genomen. Op de website kun je zelfs je eigen design uploaden. Zie onderstaand introductiefilmpje over de designcaravan:

Caravanverkoop daalt nog altijd
Uit de laatste cijfers van de BOVAG blijkt dat de verkoop van caravans nog altijd in een neerwaartse spiraal zit. Tot en met juni werden dit jaar 3.736 nieuwe caravans verkocht; 253 stuks minder (-6,3 procent) dan in dezelfde periode vorig jaar. Op 1 juli 2014 stonden er 460.532 caravans (met kenteken, boven 750kg) geregistreerd in Nederland en dat is per hoofd van de bevolking nog altijd het allerhoogste aantal van heel Europa, zo niet van de hele wereld. Meer informatie op www.bovag.nl

Camping als verhuurpunt?
We hebben bij KIP de vraag neergelegd of ook campings en andere recreatiebedrijven in aanmerking komen als verhuurpunt van caravans. Zodra dat antwoord binnen is, zullen we dat toevoegen aan dit artikel.

Meer informatie:
Bekijk het complete interview met Henk Gunnink op Nu Zakelijk
http://kipshelter.nl/specificaties-sportpakketten/
Huidige verhuurmogelijkheid vanuit Kip servicecenter in Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *