Kamperen als openluchttentoonstelling op Urban Campsite Amsterdam

Twee keer eerder maakte Amsterdam kennis met UrbanCampsiteAmsterdam. Deze openluchttentoonstelling waar kamperen en kunst samenkomen was een groot succes. De tentoonstelling trok dagelijks vele nationale en internationale gasten en de (internationale) persaandacht was groot. Initiatiefnemers Annette van Driel en Francis Nijenhuis komen dit jaar terug met UrbanCampsite.

Urban Campsite Blijburg (2015)

Zie ook: Impressie van de Urban Campsite in 2015 op Pretwerk.nl

Van 1 juni tot en met 2 september 2017 strijkt UrbanCampsite wederom neer op een onbekende maar buitengewone locatie in Amsterdam, het Sciencepark in het oosten van Amsterdam.

UrbanCampsite wil een zo breed mogelijk publiek op een andere manier kennis laten maken met het Sciencepark en de beleving, houding en visie ten opzichte van deze plek veranderen. Dit doet UrbanCampsite met een openluchttentoonstelling van kunstwerken, bijzondere slaapplaatsen en een thema dat aansluit bij deze locatie. In een high tech omgeving te midden van de studenten en wetenschappers bouwt UrbanCampsite een tentoonstelling en tijdelijke mini-samenleving, die draait om het thema ‘The art of tech-living’, waarin kunst, design, architectuur, innovatie en wetenschap bij elkaar wordt gebracht. Een plek waar bezoekers kunnen ervaren hoe technologie ons leven kan verrijken en verduurzamen.

Bijzonder overnachten
UrbanCampsite biedt haar gasten alle voorzieningen van een normale camping en…..meer! UrbanCampsite wil haar bezoekers deze plek én kunst, design en architectuur op een totaal nieuwe manier laten beleven. UrbanCampsite is een tentoonstelling die je moet ervaren. Waar je eerst misschien niets te zoeken had, openen zich nieuwe werelden en perspectieven. Hetzelfde effect brengen we teweeg met de installaties: doordat je erin kunt slapen, wordt de afstand tussen jou en de kunst weggenomen.

In totaal komen er 14 objecten van 14 kunstenaars, ontwerpers en architecten – waarin je kunt overnachten – en een badhuis van Overtreders W waar het publiek haar ervaring kan intensiveren. Denk aan kunstwerken van onder andere Joep van Lieshout, Robbert van der Horst, Rob Sweere, Wouter Valkenier en Overtreders W. Kunstenaars, ontwerpers en architecten die aansluiten bij het thema van UrbanCampsite ‘the Art of Tech Living’.

Meer informatie: www.urbancampsiteamsterdam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *