Kampeerders kritischer op hygiëne uit angst voor corona

Voor corona waren schone sanitaire voorzieningen voor kampeerders al belangrijk, maar tijdens corona helemaal. Uit een analyse onder ruim 8.000 campingreviews op Zoover blijkt dat Nederlanders bijzonder kritisch zijn op de hygiëne op de camping.

Toilet Watersportcamping Heeg

Maar liefst 38 procent van de reviewers laat zich kritisch uit over de hygiënestandaarden op de bezochte camping. Vorig jaar in dezelfde periode was dit nog 25 procent. 

Niet alleen vies sanitair wekt irritatie op bij de Nederlandse kampeerder, maar ook het niet naleven van andere corona-maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand en de mogelijkheid om je handen te desinfecteren. Maar liefst 48 procent van de beoordelingen van maart tot en met augustus 2020 gaat over corona en/of de hygiëne. Wanneer de naleving beneden peil blijkt, zijn de beoordelingen vernietigend.

Nooit meer voor ons. Sanitair was dramatisch smerig en zeker gezien corona, ver beneden de maat”, aldus reviewer Erwin die de camping gemiddeld een 3 geeft. Ook het niet naleven van de anderhalve meter afstand wordt hard veroordeeld: “Anderhalve meter is bij jullie niet van toepassing. Gezellige avond met band, iedereen stond hutje mutje, mede doordat de tafels en stoelen bij elkaar stonden”, zegt reviewer Justin.

Kampeerder keert niet meer terug

“Dat campinggasten aangeven niet meer terug te komen en anderen afraden er te komen, kan campings maken of breken. Het is logisch dat vakantiegangers kritisch zijn; niemand wil op vakantie besmet raken met corona”, zegt Judith Eyck, Managing Director bij Zoover. “Laat het een extra motivatie voor campinghouders zijn om de corona-maatregelen na te leven.”

bron en meer informatie: www.zoover.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *