Kampeerbranche lanceert nieuw TV-format

In 2001 nam de branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) het initiatief voor een eigen tv-programma: Campinglife. Bijna twintig jaar later wordt een nieuw format gelanceerd: Camp-to-Go.

Ook weer op zaterdag, ook weer op RTL4 en ook weer met dezelfde presentator, ‘Mister Camping’ Sander Janson.

Nieuw tv-format

Camp-to-Go is een nieuw tv-format en niet te vergelijken met andere kampeerprogramma’s. Tijdens acht afleveringen zullen 24 gezinnen en koppels voor het eerst kennismaken met kamperen. In een caravan, vouwwagen, camper en (dak)tent. Tijdens een korte kampeervakantie op een van de Nederlandse campings ervaren de nieuwe kampeerders hoe leuk het campingleven is tijdens de Nederlandse zomer. Een deel van de tv-beelden wordt door de kampeerders zelf gefilmd, zodat de kijkers de kampeerervaringen van binnenuit kunnen meebeleven.

Branchebrede samenwerking

In het nieuwe tv-programma komt ook allerlei kampeer- en productnieuws voorbij, door een unieke samenwerking tussen fabrikanten, importeurs, dealers en accessoireleveranciers. “Door de positieve reacties uit de kampeersector werd al snel duidelijk dat er veel animo is voor dit nieuwe tv-format,” vertelt Hans Louwers van branchevereniging KCI. “We waren voor het programma op zoek naar 24 kampeermiddelen en dat was binnen een week geregeld. Er is participatie vanuit 17 verschillende merken en fabrikanten. En daarbij hebben we ook ondersteuning vanuit ANWB, ACSI en de NKC, Europa’s grootste camperclub. Camp-to-Go kun je daarom gerust een branchebreed tv-initiatief noemen – daar wil gewoon niemand in ontbreken,” aldus een enthousiaste Hans Louwers.

Deelname recreatiesector

Volgens woordvoerder Hans Louwers is het animo om deel te nemen bij campings erg groot: “Via ACSI en ANWB zijn zes Nederlandse campings geselecteerd waar de opnames in augustus en september gaan plaatsvinden. Het animo vanuit de branche is dusdanig groot dat we al zijn opgeschaald van 6 naar 8 afleveringen. Maar dat is voor dit seizoen het maximaal haalbare. Volgend jaar komen er weer nieuwe kansen voor campings, attracties en regio’s.”

De eerste aflevering van ‘Camp-to-Go’ wordt uitgezonden op zaterdag 28 november 2020 en het programma loopt door tot halverwege januari 2021.

Meer informatie: www.camp-to-go.nl/tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *