Kampeer en Caravan Jaarbeurs ziet revival van de vouwwagen

Slapen onder tentdoek, maar het comfort van een caravan. Voor duizenden kampeerders is dat de charme van de vouwwagen. En die ‘good old’ vouwwagen is populairder dan ooit. Maar dan wel met comfortabele matrassen, lattenbodems en innovaties als een cabriodak. Zodat je ’s nachts naar de sterren kunt kijken. Ontdek de charme van de vouwwagen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

bewerkt
De revival van de vouwwagen is al een paar jaar op gang. In 2016 werden er 1.632 vouwwagens verkocht en in 2017 maar liefst 1.981: een groei van ruim 22 procent. Door hun aanschafprijs – vanaf zo’n 5.000 euro – zijn ze heel toegankelijk voor bijvoorbeeld gezinnen. Nog een voordeel: door z’n geringe gewicht van rond de 500 kilo (in beladen toestand) past de vouwwagen achter vrijwel elke personenauto en je voelt niet eens dat er wat achter de auto hangt.

Vouwwagens zijn duidelijk met hun tijd meegegaan. Niet alleen qua opzetsystemen, maar ook door het uitrustingsniveau, met comfortabele lattenbodems, aparte kinderkamers en luxe buitenkeukens. Andere innovaties zijn de luchtslangen (in plaats van tentstokken) bij een aantal merken en bijvoorbeeld ook het cabrio-dak van de Fat Freddy 2, van het Nederlandse merk Campooz.

Meer informatie: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *