Je vakantiehuis delen met je vrienden

Niemand weet het precies (zelfs de belastingdienst niet), maar naar schatting zijn er in Nederland 500.000 mensen in het bezit van een vakantiehuis. Een deel van deze eigenaren heeft een vakantiehuis om hier inkomsten uit verhuur van te verkrijgen. Er is echter een veel grotere groep eigenaren (80%), die hun vakantiehuis helemaal niet wil verhuren. Tenminste, niet aan vreemden. Juist voor deze groep is deze week een nieuw initiatief gelanceerd; Onsfamiliehuis.nl.

Privé website vakantiehuis
Martin van Kranenburg, bedenker van dit concept: “ We spreken veel met tweede huiseigenaren en zo ondervonden we dat er een grote groep eigenaren is, die hun vakantiehuis niet wil verhuren. Tenminste, niet aan vreemden. Goede vrienden en familie zijn vaak wél welkom. Er is behoefte om een eigen website aan vrienden te laten zien, maar ze willen dat het liefst wel privé houden. Niet iedereen hoeft mee te lezen. Zo is het idee voor Onsfamiliehuis.nl ontstaan. Een privé website van je vakantiehuis, waarbij de eigenaar zelf bepaalt wie toegang heeft.”

Weg met de papieren agenda
Naast het plezier van het hebben van een vakantiehuis, kan het soms ook een heel gedoe en geregel zijn. “In bijna alle gesprekken zagen we dat eigenaren op zoek waren naar een oplossing voor de papieren agenda. Er is altijd wel iemand in de familie die het beheer van de kalender op zich neemt. Dit is vaak een heel gedoe met veel telefoon en e-mailberichten over en weer met de vraag wanneer het vakantiehuis nog vrij is. Dit levert naast een bron van ergernis ook veel onnodig tijdverlies op. Hiervoor hebben we bij Onsfamiliehuis.nl een handige online reserveringsagenda gemaakt.

Ledenvoordeel voor eigenaren
Een abonnement voor een privé website, met eigen domeinnaam en hosting kost €99,- per jaar. Dit is inclusief je eigen presentatie van het vakantiehuis met persoonlijke foto’s, een online reserveringsagenda, gastenboek, prikbord en kasboek. Iedereen die toegang heeft tot de website krijgt een persoonlijk fotoalbum, waar onbeperkt vakantiefoto’s van het verblijf ter plekke op kunnen worden geplaatst. Iedereen kan naar hartenlust foto’s en berichten met elkaar delen, waarmee de site echt heel persoonlijk wordt, omdat je weet dat niet iedereen zomaar kan meelezen. Het is ook mogelijk om een abonnement op Onsfamiliehuis.nl cadeau te geven aan je partner, je ouders of vrienden die een vakantiehuis hebben. De cadeaubon kan direct worden uitgeprint, inclusief een printbare verpakking.

Meer informatie: www.onsfamilliehuis.nl
Bekijk een demoversie op: http://www.onsfamiliehuis.nl/hoe-werkt-het

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *