Japanners vinden de weg naar Vlaanderen

Het aantal overnachtingen door buitenlandse toeristen in Vlaanderen is tijdens de eerste 4 maanden van dit jaar gestegen met 3.2 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dat maakt Geert Bourgeois bekend op basis van voorlopige cijfers van Toerisme Vlaanderen. Het totaal aantal overnachtingen groeide met 2,1 % en het aantal aankomsten met 2,3 %.

Kunststad Antwerpen

Tussen januari en april telde Toerisme Vlaanderen meer dan 3 miljoen buitenlandse overnachtingen in Vlaanderen. Dat zijn er 120.000 meer dan in de eerste 4 maanden van 2011.

Opvallend veel Japanners weten een bezoek aan Vlaanderen almaar meer te appreciëren. Hun aantal overnachtingen steeg met dik 24 procent. Zij laten hun oog vooral vallen op onze kunststeden (Brussel, Brugge, Antwerpen, Gent, Leuven en Mechelen). “En daar zijn verschillende verklaringen voor”, zegt Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. Een Japanner is heel erg gesteld op kunst en cultuur. Ze houden bijvoorbeeld enorm van onze oude meesters zoals Rubens, en dan zijn ze in Antwerpen uiteraard aan het juiste adres. Maar ook folklore, zoals de Heilige Bloedprocessie in Brugge of de Ommegang in Brussel, kan hen heel erg bekoren. In Gent blijken ze dan weer heel erg aangetrokken door het lichtplan van de stad, met de bekroonde avondverlichting. Het Toerisme Vlaanderen-kantoor in Tokyo heeft dat lichtplan trouwens intensief gepromoot in de Japanse pers, en duidelijk met succes.”

Ook veel Russen en Chinezen
Tijdens de eerste 4 maanden van dit jaar kwamen er bijna 28 procent meer Russen en 20 procent meer Chinezen op bezoek in Vlaanderen.
Minister Geert Bourgeois : “De positieve cijfers van onze kunststeden springen in het oog. Het aantal overnachtingen in Antwerpen steeg met 10 % (47.586), het aantal aankomsten met 11,8%. Een ander voorbeeld van een gelijkaardige groei is Gent, met respectievelijk 9,8 (22.595) en 9,1 %.”

Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be/cijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *