Internationale beleggers hebben vertrouwen in Nederlandse hotelmarkt

Uit een analyse door Jones Lang Lasalle blijkt dat internationale beleggers veel vertrouwen hebben in de Nederlandse hotelsector. Met name naar het hogere segment in Amsterdam is veel vraag. De zakelijke overnachtingen (MICE segment) staan weliswaar onder druk, maar dat wordt opgevangen door groei van het aantal toeristische overnachtingen.

Enkele quotes uit het artikel:

  • Nederland laat sinds 2009 een stabiele groei zien van het aantal hotelbezoekers. In 2012 kwam het aantal uit op 31,4 miljoen, een groei van 2,3 procent ten opzichte van 2011.
  • In 2012 bereikte het aantal Amsterdamse hotelbezoekers met 5,34 miljoen en 9,80 miljoen overnachtingen, een nieuw record.
  • De verwachting is dat er zowel in 2013 als in 2014 ruim 1000 hotelkamers bijkomen in Amsterdam, voor 2015 staan op dit moment ruim 700 nieuwe hotelkamers gepland.
  • Met name Duitse fondsen en institutionele beleggers die zoeken naar diversificatie zijn sterk gericht op stabiele hotelmarkten zoals in Nederland.
  • Ruim 25 procent van de Amsterdamse hotels in het hogere segment is in bezit van Nederlandse eigenaren, 20 procent van de eigenaren is afkomstig uit de Verenigde Staten en 5 procent uit Azië.

Lees het hele bericht op: www.joneslanglasalle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *