Internationaal toerisme groeit met 4% in eerste vier maanden 2015

De crisis lijkt wel weer voorbij. Volgens de World Tourism Barometer van UNWTO (Wereld Toerisme Organisatie.) steeg het aantal toeristische aankomsten in de maanden januari t/m april 2015 met 4%. In Europa was de groei zelfs 5%. Dat betekent wereldwijd een groei van 14 miljoen vakantiegangers t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

toerisme in 2014
toerisme in 2014

De UNWTO noemt de groei niet opmerkelijk. Het past in de trend die al vanaf 2010 zichtbaar is en en gemiddelde groei laat zien van 4,5% per jaar. Het Caribisch gebied zit bij de top-groeiers. Daar wordt een groei van 7% gemeten.

De groei in Europa is vooral te danken aan de goede resultaten in Oost- en Centraal-Europa waar de groeipercentages op 7% liggen. Daar is sprake van een normalisatie na een sterke terugval in 2014 als gevolg van spanningen rond de Oekraïne en de slechte relatie met Rusland. Voor West- en Noord-Europa liggen de groeipercentages op 4%.

Voor de rest van het jaar verwacht het UNWTO dat de groei blijft aanhouden. Dat is voor een groot deel al zichtbaar in de gemaakte boekingen. Voor de langere termijn (tot 2030) gaat het UNWTO uit van een groei van het internationaal toerisme van 3,3% per jaar. Daarmee komt het aantal toeristen in 2030 uit op 1,8 miljard. (in 2014: 1,1 miljard)

Meer informatie:
Artikel op UNWTO website over ontwikkelingen wereldwijd toerisme in eerste vier maanden 2015
UNWTO rapport over internationaal toerisme in 2014 (pdf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *