Huis Ten Bosch (JP) krijgt robots in hotelbediening

Komende zomer opent in Japan het ‘Henn na Hotel’, een hotel met robots als personeel en gezichtsherkenning als ‘sleutel’ voor de hotelkamers. Het hotel wordt gebouwd op park Huis Ten Bosch, een themapark met life size kopieën van oude Nederlandse gebouwen.

Er worden robots ingezet als portiers, bij de receptie en in de schoonmaak. Daarnaast zal er gebruik worden gemaakt van gezichtsherkenning zodat gasten hun kamer kunnen betreden zonder sleutel. Bedrijfspresident Hideo Sawada: ”We willen het meest efficiënte hotel ter wereld maken. In de toekomst willen we dat meer dan 90% van de hoteldiensten door robots wordt gerealiseerd.”

robotinaOpening
De opening van het eerste gebouw met 72 kamers in het complex staat gepland op 17 juli 2015. Volgend jaar wordt er een 2e gebouw van 72 kamers geopend. Een eenpersoonskamer kost ¥7.000 (ongeveer € 52) per nacht, een tweepersoonskamer ¥9.000. (ongeveer € 67) Als het hotel vol begint te raken in het hoogseizoen, moeten potentiële gasten een bod uitbrengen om een kamer te kunnen boeken. De hoogste bieder wint en betaalt het geboden bedrag, met een maximum van ¥14.000 voor een eenpersoonskamer.

Bron: The Japan Times

Meer informatie: http://english.huistenbosch.co.jp/

in de praktijk
Een bedrijf dat in Nederland bezig is met dit soort oplossingen voor automatisering van werkprocessen (o.a. in de receptie) is AFAS. Zij hebben de digireceptie ontwikkeld. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe dit proces werkt:


Meer informatie: www.afaspartner.nl/nl_NL/p/99266/DigiReceptie.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *