Holiday Suites ziet volop kansen voor Belgische vakantieparken bij Nederlandse doelgroep

Holiday Suites heeft ambitieuze groeiplannen. Vooral op Nederlandse markt ziet de groep heel wat groeimogelijkheden die tot op heden onbenut zijn gebleven. Nederlanders kiezen voor hun dichtbijvakanties graag voor België en daarbij gaat de voorkeur in de meeste gevallen naar een vakantiepark boven hotels.

Nieuw vakantiepark Hengelhoef Helchteren
Nieuw vakantiepark Hengelhoef Helchteren

Verhuur
Vooral Limburg en de kust zijn sterk in trek bij Nederlanders. Zowat de helft van alle Nederlanders die naar Vlaanderen komen kiezen voor één van deze twee bestemmingen. Van de 3,2 miljoen Nederlandse overnachtingen was Limburg goed voor meer dan 1,2 miljoen overnachtingen, de kust voor zo’n 400.000.

Holiday Suites heeft vakantieresidenties en vakantieparken aan de Vlaamse kust en in Limburg. Het aantrekken van Nederlandse huurders wordt voor de groep nu een prioriteit. Momenteel worden gesprekken gevoerd met meerdere Nederlandse verhuurbedrijven om een intensieve samenwerking op te zetten en zo tegen het seizoen van 2014 een uitgebreid netwerk te kunnen aanbieden in Nederland.

Vastgoed
Holiday Suites verhuurt niet enkel vakantieverblijven, maar biedt ze ook aan als vastgoedbelegging. De belegger kan een vakantieverblijf kopen en deze door Holiday Suites weer laten verhuren op momenten dat de eigenaar er zelf niet verblijft. Op deze manier kan de investeerder genieten van een hands-off belegging: de inspanning wordt gedaan door de uitbater, maar de eigenaar krijgt de winst. Ook voor de verkoop van het recreatief vastgoed van Holiday Suites wordt nu gekeken naar de Nederlandse recreatiemarkt, een markt die relevant groter is dan de Belgische. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn er in Nederland ruim 100.000 recreatiewoningen, ruim een derde ervan wordt uitgebaat door een professionele exploitant.

Volgens Thomas Lecluse, development manager bij Holiday Suites, is de vraag naar recreatief vastgoed door Nederlanders, vooral in Limburg en de Ardennen, sterk gestegen de laatste jaren. “We nemen een sterke stijging waar in de Nederlandse interesse in recreatief vastgoed. Daarom bestudeert Holiday Suites nu uitgebreid de mogelijkheden om ofwel een eigen verkoopsorganisatie op te zetten in Nederland, ofwel om hiervoor samen te werken met een ervaren Nederlandse speler.”

Over Holiday Suites
Holiday Suites zag het levenslicht in 2006 als specialist in de uitbating van vakantieparken en vakantieresidenties. Het is een dochteronderneming van Industrie Hotelière, een sterke speler op vlak van verblijfstoerisme in België en Frankrijk met 40 jaar ervaring. Holiday Suites staat voor kwalitatieve en betaalbare vakanties dichtbij in gezellige vakantieverblijven.

Meer informatie: www.holidaysuites.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *