Het gevecht om de camperaar is losgebarsten

Nog niet zo lang geleden waren het de campingeigenaren die camperaars liever zagen gaan dan komen. Gevolg is dat veel gemeenten zelf in dit “gat” zijn gestapt en bieden “gratis” campervoorzieningen in de openbare ruimte. Moeten recreatiebedrijven zich neerleggen bij de gemiste inkomsten of zijn er nog kansen? Ondernemers gaan met elkaar in gesprek tijdens het congres De opmars van de camper op donderdag 5 november a.s.

Veel keuze in campers op de kampeer- en caravan jaarbeurs van afgelopen weekend
Veel keuze in campers op de kampeer- en caravan jaarbeurs van afgelopen weekend

Camperaars zijn booming
De markt van campers blijft groeien en de behoefte aan meer kwaliteit, comfort en luxe drijft ook deze doelgroep naar locaties met goede voorzieningen. Het zijn allang niet meer alleen de senioren die zich een camper veroorloven; steeds vaker zien we ook jongeren die tijdelijk een camper huren via één van de vele online deelplatforms (bv. camptoo.nl, goboony.nl). En daarmee houdt ook het beeld op te bestaan dat “de camperaar” zuinig is en geen geld wil uitgeven. Ze willen graag uit eten en kiezen voor kwaliteit dus wie een goed restaurant heeft op zijn camping kan op veel klandizie rekenen.

Join or beat them?
De eerste camperparken zijn een feit en er zijn al recreatiebedrijven die deze groeiende doelgroep met open armen ontvangen. Door alle ontwikkelingen ontstaan er kansen voor bestaande vakantieparken om specifieke camperpark voorzieningen te realiseren. Niet alleen in Nederland maar ook door heel Europa heen is de tijd rijp dat er standalone camper parken gaan ontstaan, al dan niet in de nabijheid van bestaande vakantieparken of toeristische steden. In Nederland kennen we onder andere de recente ontwikkelingen van camperparken als Camperpark Zeeland en bij Recreatiepark de Klepperstee.

Wat mag een camperplaats kosten?
Weet u dat er sinds enkele jaren een exclusief camperpark is aan de kust in Zeeland? Voor 24 uur betaalt men € 19,50 zonder allerlei toeslagen voor gebruik van voorzieningen en mede passagiers. En weet u dat menig RECRON, SVR en VeKabo camping lagere tarieven kent voor een kampeerplek? Nederland loopt op dit gebied achter op andere landen in Europa en het aantal camperplaatsen zal explosief groeien de komende jaren.

Uitreiking van eerste Campermarkt Award
Om initiatiefnemers te belonen die de groep van camperaars succesvol weet te verwelkomen, organiseert Pleisureworld dit jaar voor het eerst de uitreiking van de Campermarkt Award, ondersteund en gedragen door NKC en Pretwerk. Ondernemers die van mening zijn dat zij in aanmerking komen voor deze award, kunnen hun bedrijf aanmelden via de website van de Campermarkt Award.

Hoe wordt uw camping beoordeeld?
De camperaars hebben een app ontwikkeld, ondersteund door het NKC, waarop camperplaatsen kunnen worden gevonden en beoordeeld. Benieuwd hoe uw camperplaats en de (gratis) camperplaatsen in uw omgeving worden beoordeeld? Kijk dan eens op: www.campercontact.com/nl/

Zie ook ons eerdere artikel: Camperplaatsen bij gemeenten; valse concurrentie?

Meer informatie over het campercongres: www.pleisureworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *