Groepsreizen onder jongeren steeds populairder

Waar individualisme een steeds grotere rol lijkt te spelen in de maatschappij, lijkt een omgekeerde trend ook zichtbaar: jongeren die in het dagelijks leven vervlochten zijn met telefoon en internet, zoeken steeds vaker actief naar manieren om de virtuele wereld achter zich te laten.

jongerenreis simiAls aanbieder van actieve groepsvakanties voor jongeren voorziet Simi Reizen ook in 2014 weer een grote groei in het aantal jongeren dat bewust kiest voor een actieve vakantie waarbij gezelligheid, groepsgevoel en saamhorigheid centraal staan.

Het samen daadwerkelijk beleven van intense gebeurtenissen smeedt een band onder jongeren die het dagelijks leven op de achtergrond laat verdwijnen.

Voor jongeren is het leven in de afgelopen tien jaar drastisch veranderd. De continue bereikbaarheid op elk moment van de dag (en nacht), zorgen voor veel jongeren voor een gevoel van stress en zorgt voor een continue spanning. Ontspannen wordt steeds moeilijker als er constant afleiding is in de vorm van whatsapp, facebook chats, twitter en andere zaken.

Jongeren die een actieve vakantie kiezen, kiezen steeds vaker heel bewust voor een dergelijke groepsreis om even los te komen van deze continue bereikbaarheid.

De traditionele jongerenreizen zijn nog altijd populair, maar grenzend aan reguliere jongerenreizen naar Salou, Blanes of Lloret de Mar ontstaat een beweging van jongeren die tijdens hun vakantie op zoek zijn naar meer zelfbewustzijn en intensieve contacten met leeftijdsgenoten.

“Jongeren zijn steeds meer op zoek naar de basis en naar echte, hechte contacten” aldus de directeur van Simi Reizen. “Dit zien we terug in boekingen. In meer dan de helft van alle boekingen reizen jongeren zelfstandig en alleen, met als doel het leren kennen van nieuwe mensen en het aangaan van uitdagingen”. Voor 2014 verwacht Simi Reizen een groei van bijna 100% in groepsreizen voor jongeren.

Bron: persbericht Simi reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *