Greenkey nu ook voor B&B en particuliere vakantiewoningen

De Greenkey, het keurmerk voor een duurzame bedrijfsvoering, is met ingang van maart 2014 ook geïntroduceerd voor Bed and Breakfasts en particuliere vakantiewoningen. De normeringen zijn afgeleid van de normeringen in de hotelsector. Voor deze categorie, over het algemeen kleine ondernemers, wordt een speciaal deelnametarief gerekend: € 175,– per jaar (ex btw).

greenkey_rgbjpgDe Green Key, hét keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, is in toenemende mate een symbool waaraan kwaliteitsbedrijven te herkennen zijn: in en buiten Europa hebben steeds meer accommodaties dit keurmerk. In een B&B accommodatie of particuliere vakantiewoning met een Green Key wordt bewust omgegaan met het milieu. Het keurmerk garandeert gasten een comfortabel verblijf met zorg voor de omgeving.

Voor ondernemers in de gastvrijheidssector heeft het voeren van de Green Key vele voordelen. Een ondernemer met een Green Key certificaat vermindert aantoonbaar de druk op het milieu door verminderd verbruik van gas, water en elektra en een reductie van de afval productie. Dit levert ook een vermindering van kosten en levert de ondernemer dus ook financieel voordeel.

De Green Key is daarnaast een effectief middel om de milieuprestaties te meten en te communiceren na ar de gasten en derden zoals bijvoorbeeld de lokale overheid. Gasten en overheid kunnen vertrouwen op een aantoonbaar verantwoord duurzaamheids- en natuurbeleid van de ondernemer, een extra reden dus om juist voor deze B&B/particuliere vakantiewoning te kiezen.

Meer informatie: www.greenkey.nl/bedbreakfast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *