Goede zomer compenseert slecht voorjaar in Drenthe

Toeristische ondernemers in Drenthe hebben deze zomer gemiddeld gezien dezelfde bezetting gehad als in het hoogseizoen van 2012. Het mooie weer heeft het slechte voorjaar grotendeels goedgemaakt. Ondernemers geven aan dat er door de economische recessie geen stormloop aan toeristen was. Het waren vooral de campings die van het mooie weer profiteerden.

Met Pasen vroor het nog, geeft mevrouw Beerendonk van camping de Reëenwissel aan. Door het mooie weer kent de camping in Drenthe echter toch een goed hoogseizoen. Bij camping Diever bleven veel gasten vanwege het mooie weer hangen, sommigen wel twee weken extra, geeft eigenaar Hans Ike aan.

Ook de andere accommodaties in Drenthe zijn niet ontevreden. Zo vertelt Alex Boersma van Bed & Breakfast Annen dat hij een iets betere zomer heeft gehad dan vorig jaar. Hij benoemt dat Drenthe momenteel erg in trek is, vooral voor een korte vakantie. Ook willen mensen volgens hem betalen voor kwaliteit. Sandra van Es van Droomhotel ’t Heinenhoes heeft dit jaar een terras laten bouwen waar men een kopje koffie kan drinken met een stukje gebak. Velen kennen volgens haar de schoonheid van Drenthe niet, en zijn zeer verrast door de vele mogelijkheden.

Door diverse toeristische ondernemers wordt stevig geïnvesteerd en zij bieden de toeristen extra’s als een interactieve voetbalmuur, een kampeerplek met privé sanitair en een afwasservice. Sommige ondernemers geven aan dat de landelijke promotiecampagne Proefkamperen van Marketing Drenthe ze veel bezoekers heeft opgeleverd. Een initiatief dat velen volgend jaar graag zien terugkeren.

Bron: persbericht Marketing Drenthe, www.Drenthe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *