Glampingconcept Nordisk Village wil uitgroeien tot wereldwijde keten

Nordisk Village Venezia is ’s werelds eerste wereldwijde glampingconcept dat grenzen en continenten overschrijdt. Medio mei 2017 werd Nordisk Village Venezia gelanceerd. Dit dorp zit nog in de conceptfase en fungeert als prototype voor de verschillende Nordisk Villages die in de komende jaren over de hele wereld zullen worden opgericht. In 2017 zullen er in diverse landen Nordisk Villages worden geopend, waaronder nog een in Italië, in Frankrijk en in Japan.

Eigen concept
Nordisk Village is een camping- en vakantieconcept met een natuurlijke look & feel en een eenvoudige en tegelijk luxueuze levensstijl. Het concept bestaat uit elementen van zowel glamping als staycation. Het dorp bestaat uit een tiental witte, katoenen tenten met elk een eigen terras en een gemeenschappelijke keuken in het midden.

Het interieur van de tenten in Nordisk Village Venezia is ontworpen als een conceptuele mix die het erfgoed, het minimalisme en het design van Nordisk en Scandinavië combineert met lokale, Italiaanse elementen. Zo is elke tent identiek ingericht, maar maken de details zoals de kussens en het beddengoed het verschil. Iedere tent heeft plaats voor 4 personen (1 tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden), en is uitgerust met twee stoeltjes, een koelkast, een servies- en bestekkast en een kastje voor badgerief. Iedere Nordisk Village zal anders zijn omdat het wordt gecreëerd in samenwerking met de lokale exploitant, maar zal wel hetzelfde gevoel uitstralen. In Nordisk Village Venezia is het thema ‘De Vikingen ontmoeten de Doges’. Twee welbekende tradities worden gecombineerd in een look & feel met duidelijke verwijzingen naar zowel Scandinavië als het lokale gebied.

Partnerships
Nordisk Village Venezia is een partnership tussen Nordisk Company, een Deense fabrikant van high-end katoenen tenten en accessoires, en lokale partners, zoals Camping Ca’Savio in Venetië (Italië) dat het domein, de diensten en extra’s verstrekt om een luxeverblijf te garanderen.
Alle lokale Nordisk Villages moeten zich strikt aan het vooropgestelde concept houden, inclusief de grootte van het dorp, de inrichting, de gemeenschappelijke faciliteiten, serviceconcepten rondom het dorp en online ondersteuning, zoals de gemeenschappelijke website, sociale media en de boekingsmogelijkheden.

Meer informatie: www.nordiskvillage.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *