Genomineerden Toeristenbelasting Award 2015

De Gemeente Veere, Stichting Ondernemersfonds Dinkelland (STOFD) & gemeente Twenterand zijn genomineerd voor de jaarlijkse Toeristenbelasting Award. Dit is een aanmoedigingsprijs voor gemeenten om hun beleid ten aanzien van toeristenbelasting te verbeteren. Eerdere winnaars waren: gemeente Borsele, Breda en Uden.

toeristenbelastingPleisureworld verrichtte in samenwerking met NRIT media een landelijk onderzoek naar bijzonderheden met betrekking tot de heffing toeristenbelasting. De toetsing richt zich op Nederlandse gemeenten en dan met name op de wijze waarop zij naar mening van deskundigen de kwestie van de Toeristenbelasting het beste ten uitvoer brengen. Er wordt vooral beoordeeld hoe en op welke wijze de eventuele lokale heffingen ingezet worden om de toeristische sector te voorzien van positieve impulsen.

Uitreiking
De winnaar van 2015 wordt bekend gemaakt op dinsdag 24 november om 17.00 uur in het Pleisureworld Netwerk Paviljoen tijdens vakbeurs Welcome in Gorinchem. De winnaar van deze prestigieuze Toeristenbelasting Award mag zich een jaar lang de meest toeristvriendelijke gemeente noemen.

Inloopsessie toeristenbelasting: “Alle bedrijven moeten mee betalen”
Voorafgaand aan de uitreiking vindt tevens een inloopsessie rondom het thema Toeristenbelasting plaats, waarin de problematiek van de Toeristenbelasting in een nieuw perspectief wordt geplaatst. Jurylid Hans Schiphorst (gemeente Steenwijkerland) zal zijn BIZ-model toelichten en ook enkele van de genomineerden zullen hun verhaal vertellen. De inloopsessie vindt plaats om 14.00 uur in het Netwerk Paviljoen van Pleisureworld.

Jury
De jury van de Toeristenbelasting Award bestaat dit jaar uit Ton Vermeulen (NRIT Media), Hans Schiphorst (gemeente Steenwijkerland), Thijs Vonk (Gemeente Uden – oud-winnaar) en Hans van Leeuwen (Pleisureworld).

Meer informatie: www.pleisureworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *