Fletcher Hotels voegt 3 Gelderse hotels toe aan de keten

Met de overname van 3 hotels in Gelderland, nu nog eigendom van de Jaap Venendaal Groep, groeit de Fletcher-hotelketen door naar 73 hotels. De hotels die per 1 juni 2016 de Fletcher vlag hijsen zijn: Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg, Landgoed Hotel Avegoor te Ellecom en Hotel-Restaurant Frerikshof te Winterswijk.

Snel groeiende hotelketen
De hotelketen met een landelijke dekking, timmert de laatste tijd stevig aan de weg. Op 31 maart werd het 70e hotel aan de keten geregen. (Hotel Den Haag / Leidschendam). En dat was al weer vrij kort na de toevoeging van Hotel De Eese in Giethorn op 1 maart 2016. Verreweg de meeste hotels liggen langs de kust, in natuurgebieden en op de Waddeneilanden. De voornaamste hotelgasten zijn de zogenaamde ‘leisuregasten’ die naar de kust gaan, stedentrips maken of een paar dagen gaan fietsen en wandelen. Het aandeel zakelijke gasten is de afgelopen 3 jaar gegroeid van 12% naar 30% gezien de concurrerende prijsstelling van de hotels. (informatie van 1 juli 2015)

De overname van de drie Gelderse hotels is inmiddels goedgekeurd en heeft voor het aanwezige personeel geen nadelige gevolgen, die gaan allemaal over naar de nieuwe werkgever. Inmiddels is het gehele personeel ingelicht en is er zeer positief gereageerd.

De hotels
Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is het schitterende nieuwe hotel met een mooi uitzicht over de Rijn en beschikt over 108 kamers, 5 vergaderzalen, bar, à la carte restaurant, brasserie en fitnessruimte. Landgoed Hotel Avegoor beschikt over 73 kamers, 15 vergaderzalen, een zeer bekend à la carte restaurant, een binnenzwembad en een buitentennisbaan en geniet al decennia veel aanzien in de wijde omgeving. Hotel-Restaurant Frerikshof beschikt over 69 kamers, 4 vergaderzalen, bar, à la carte restaurant, binnenzwembad en bowlingbanen.

Door de verscheidenheid van de drie hotels, past de overname naadloos in de huidige portefeuille van Fletcher Hotels. “Wij zijn zeer verheugd dat we deze hotels vanaf 1 juni mogen verwelkomen bij Fletcher Hotels. Juist omdat de hotels zich alle drie in een ander segment begeven en omdat ze zich op unieke locaties bevinden, zullen de hotels een enorme verrijking zijn voor Fletcher. Drie hotels op één dag overnemen is voor Fletcher Hotels een mooie uitdaging. Wij hebben ervaring met twee hotels op één dag, maar drie hotels hebben wij nog niet gedaan’’ aldus Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels”.

Fletcher Hotels
Fletcher Hotels is een oer-Hollandse hotelketen met 73 hotels in het 3 en 4 sterren segment. Het is de grootste hotelketen van Nederland. De tweede en derde plaats zijn voor Van der Valk en Hampshire. Er zijn totaal 2600 mensen werkzaam bij Fletcher Hotels.

Meer informatie: www.fletcher.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *