Fietsplatform vernieuwt Duitse en Engelstalige website

Het Fietsplatform heeft een nieuwe versie van de Engelstalige en Duitstalige website gelanceerd. Hierop wordt, naast route-informatie, ook aandacht besteed aan de Nederlandse fietscultuur en toerisme in Nederland. Aan de routes worden ondernemers gekoppeld die meedoen met het label Fietsers Welkom.

banner-zuiderzee-cycling-315x217pxNa de restyling van nederlandfietsland.nl dit voorjaar hebben nu ook de Engelse site (www.hollandcyclingroutes.com) en de Duitse site (www.hollandfahrradland.de) het vernieuwde uiterlijk en zijn geoptimaliseerd voor smartphones en tablets. De belangrijkste informatie is op de websites inmiddels vertaald. In de haarvaten, bij de toeristische informatie over de accommodaties, moet de vertaalslag letterlijk nog worden gemaakt. Wel is hier vaak een link en telefoonnummer van de accommodatie te vinden zodat de toeristen, me teen klein beetje meer meoite, wel aan hun informatie kunnen komen.

De sites zijn geen één op één kopieën van de Nederlandse versie. Bezoekers vanuit het buitenland hebben vooral ook baat bij basisinformatie over de fietscultuur in Nederland: wel of niet een helm op, de vele vrijliggende fietspaden en het fietsen met z’n tweeën naast elkaar. Daarnaast bieden de sites veel informatie over de LF- en knooppuntroutes, overnachten onderweg en fietsvervoer en – verhuur.

Het Fietsplatform legt in de promotie vooral de focus op de LF fietsroutes, die als themaroute worden gepresenteerd. Bij buitenlandse toeristen zijn vooral de LF-routes Zuiderzeeroute en de Kustroute populair. Deze laatste route maakt overigens deel uit van een internationale Noordzeeroute. In opkomst is de (internationale) Rijnroute.

Meer informatie: www.fietsplatform.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *