Familievakanties in trek

Met meerdere generaties familie vakantievieren is populair, constateert Topic Travel vakantiehuizen. Het past in de trend dat mensen en vooral familieleden weer meer met elkaar willen doen, ook omdat het voordeliger is. Daarnaast willen mensen‘gezellig samen zijn’. Het heeft bovendien veel andere voordelen.

Topic-familievakanties1Dat constateert Topic Travel vakantiehuizen in een onderzoek onder ruim 1.000 vakantiegangers. Bijna driekwart van de ondervraagden zegt wel eens met meerdere generaties familie op vakantie te zijn geweest. Van degenen die dat nog nooit hebben gedaan, overweegt 20 procent dat eens te gaan doen. Bijna een derde van de geënquêteerden zegt maximaal een week met familie op vakantie te willen gaan, een vijfde wil wel twee weken gaan.

Oppas
Ongeveer 10 procent van de 30 tot 39-jarigen vindt het een voordeel met meerdere generaties familie op pad te gaan, omdat opa en oma of de ouders dan vaak betalen. Bijna 20 procent in diezelfde leeftijdscategorie zegt het tegelijkertijd handig te vinden in verband met een oppas voor de kleine kinderen. Maar bovenal is het de gezelligheid (60 procent) die de mensen drijft om samen te gaan, 36 procent vindt het leuk om dingen samen te beleven en 26 procent gaat samen op vakantie omdat het per persoon voordeliger is.

Familiefeesten
In plaats van een groot feest te geven, vieren steeds meer menseneen familiefeest, zoals de 75ste verjaardag van oma of een 25-jarig huwelijk, in de vorm van een vakantie. Bijna 20 procent van de ondervraagden geeft hier de voorkeur aan. “We krijgen steeds vaker de vraag naar een groot vakantiehuis, met voldoende slaap- en badkamers voor de hele familie, of naar een aantal vakantiehuizen bij elkaar” merkt Onno Bodlaender van Topic Travel op.

Samen met meerdere generaties familie op vakantie gaan, heeft ook nadelen zeggen ondervraagden. Zo vindt 44 procent het een nadeel dat je rekening met elkaar moet houden. Een bijna zelfde percentage noemt te weinig privacy een nadeel. “Daarom zijn vooral ‘de vakantiehuizen bij elkaar’ met bijvoorbeeld een gedeeld zwembad zo populair. Wel gezellig samen met de familie, maar met de privacy die mensen wensen”, aldus Bodlaender

Bron: persbericht Topic Travel

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *