EuroParcs voegt achtste vakantiepark toe aan de keten – aan het Veluwemeer

EuroParcs heeft per 6 november camping De Hooghe Bijsschel aan het Veluwemeer overgenomen van de vorige eigenaar Molecaten. De camping in Nunspeet heeft ook gelijk een nieuwe naam: Beach Resort De Hooghe Bijsschel. Met de overname voegt het familiebedrijf een achtste recreatiepark toe aan het eigen portfolio en versterkt het zijn marktpositie in het midden van het land.

europarcs nunspeet 1 -1“We zijn al goed vertegenwoordigd met vakantieparken in het westen, oosten en zuiden van Nederland, maar we wilden ook heel graag een vakantiepark aan het Veluwemeer”, vertelt Wouter Vos namens de directie. “Wij weten vanuit onze eigen achtergrond, onze familie is afkomstig uit de Veluwe, welke mogelijkheden deze regio heeft. De Veluwe is nog meer dan vroeger een trekpleister voor toeristen en die ontwikkeling zet zich de komende jaren alleen maar versterkt door. En met de Veluwe bedoelen we niet alleen de natuur op het vaste land, maar met name ook het Veluwemeer. Dit is zeer aantrekkelijk voor enerzijds watersporters, zoals surfers en zeilers en anderzijds de pleziervaart. Beach Resort De Hooghe Bijsschel is met zijn jachthaven de ideale uitvalsbasis voor al deze watersporters en waterrecreanten.”

Kwaliteitsimpuls
De betrokkenheid die de familie Vos nu al voelt bij De Hooghe Bijsschel wordt de komende tijd vertaald in een kwaliteitsimpuls die eenieder ten goede komt. ,,Bestaande faciliteiten worden vernieuwd en daarnaast willen we in totaal ongeveer tweehonderd nieuwe recreatieobjecten gaan bouwen. We gaan verder het park ruimtelijker opzetten met onder meer mooie watergebonden chalets.”

Europarcs nunspeet 2 - 1De meer ruimtelijke opzet betekent ook dat EuroParcs meer speelvoorzieningen, zoals een multifunctioneel sportveld aanlegt. Ook worden er meer binnenvoorzieningen voor zowel kinderen als volwassenen gerealiseerd. Daarnaast wordt de horeca geüpgraded, het buitenzwembad verfraaid en de jachthaven gerenoveerd. ,,We doen dit nadrukkelijk niet alleen voor ‘het seizoen’, maar werken toe naar een jaarrond exploitatie voor zowel de buiten- als de binnenvoorzieningen”, verklaart Vos. ,,Met deze speciale voorzieningen spelen we zoveel als mogelijk in op de wensen van zowel de bestaande als de nieuwe recreant door het jaar heen.” Dit alles is geen verre toekomstmuziek, maar al erg concreet: EuroParcs wil komende winter al een grootse slag te slaan als het gaat om de uitvoering van de werkzaamheden.

,,Deze investeringen houden in dat we op termijn meer werkgelegenheid kunnen bieden”, verklaart Vos. ,,Wij willen die mensen vooral uit de regio aantrekken. Verder houden we in onze toekomstplannen zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van bestaande recreanten. Bestaande eigenaren van een recreatieobject krijgen een nieuwe locatie elders op het park aangeboden.”

Over EuroParcs
EuroParcs is een familiebedrijf dat hechte klantrelaties als basis ziet van haar groeistrategie voor de lange termijn. Inmiddels is de onderneming eigenaar van acht vakantieparken door heel Nederland. Met de overname in Nunspeet verstevigt het bedrijf zijn positie in Midden-Nederland danig. EuroParcs is verder eigenaar van Marina Resort Poort van Amsterdam in Uitdam, Villapark De Rijp in Oost-Graftdijk, Recreatie- & Watersportcentrum De Biesbosch nabij Dordrecht, Bospark Reestervallei in IJhorst, Landgoed Ruighenrode in Lochem, Landgoed Hommelheide in Susteren en Landgoed Brunssheim in Brunssum.

Meer informatie:
www.europarcs.nl
www.molecaten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *