Einde van Alan Rogers campinggidsen

Een grote speler op de markt van campinggidsen in Europa, ‘Alan Rogers’ gaat verdwijnen. Moedermaatschappij, The Caravan Club heeft aangekondigd dat zij de uitgeverij stopzetten en online campingplatform Alanrogers.com aan het eind van dit jaar op zwart zetten. Dat betekent tevens sluiting van het kantoor in Amersfoort, van waaruit de Europese marketingactiviteiten werden gecoördineerd.

2014guides_nl_NLAlan Rogers campinggidsen bieden al sinds 1968 een serie van reisgidsen met onafhankelijk geïnspecteerde en geselecteerde kampeerterreinen in meer dan 30 landen door heel Europa. Daarnaast staat Alan Rogers bekend om zijn innovatie wijze van het uitgeven van reisgidsen en de mogelijkheid van business‐to‐business oplossingen voor campings en bedrijven die consumenten van de Europese markt willen aantrekken.

Het kantoor van Alan Rogers in Nederland werd in 2002 gestart en in 2003 verscheen de eerste Nederlandstalige Alan Rogers campinggids. Vanaf 2006/2007 werden de marketingactiviteiten (gericht op Europa) verder geïntensiveerd. De afgelopen jaren werd de Alan Rogers campinggids steeds bekender op de Nederlandse markt. De gids onderscheid zich met een wat uitgebreider en onafhankelijke beschrijving van de campings.

Uitreiking van de jaarlijkse Alan Rogers Awards op de Vakantiebeurs in Utrecht
Uitreiking van de jaarlijkse Alan Rogers Awards op de Vakantiebeurs in Utrecht

In 2012 werd Alan Rogers overgenomen door The Caravan Club. In een persbericht laten zij weten: “De Alan Rogers reisgidsen zullen niet gepubliceerd worden in 2017 en promotie op de Alan Rogers website zal niet beschikbaar zijn na 2016. The Caravan Club zal deze diensten aanbieden via internationale kanalen van The Caravan Club.”

The Caravan Club is, met meer dan een miljoen leden, de grootste caravanorganisatie van Groot‐Brittannië. De organisatie beheert zijn eigen netwerk van meer dan 200 kampeerterreinen in Groot‐Brittannië, publiceert een maandelijks tijdschrift (360.000 exemplaren) en brengt een soortgelijke reisgids voor kampeerterreinen (20.
000 exemplaren) uit. Daarnaast heeft de organisatie een solide online gemeenschap in de zin van ’s werelds grootste kampeerforum (waaronder 35.000 actieve niet‐leden). Boven dien voorziet The Caravan Club in verblijven voor
zo’n 30.000 (tent)kampeerders en campereigenaren per jaar in meer dan 250 Europese bestemmingen.

Update volgt
We hebben nog enkele aanvullende vragen gesteld aan The Caravan Club; o.a. over de voortzetting van diverse bedrijfsonderdelen binnen de nieuwe organisatie. Zodra we deze antwoorden hebben ontvangen, vullen we dit artikel aan.

Meer informatie:
www.caravanclub.co.uk
www.alanrogers.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *