Einde aan samenwerking Bungalup festivals en Center Parcs

Na vijf succesvolle jaren heeft Center Parcs de samenwerking met Bungalup opgezegd. Niet alleen de editie op Center Parcs De Eemhof komt te vervallen; ook de Belgische editie op De Vossemeren, en het festival ‘Where the wild things are’ worden niet voortgezet op een CenterParcs park.

cp plazaEinde van de pionier
Dat betekent het einde van Bungalup, want de organisatie kan geen alternatieve locatie van dezelfde omvang vinden. Voor het festival ‘Where the wild things are’ wordt nog naar een alternatieve locatie gezocht. (zie interview op www.3voor12.vpro.nl Vijf jaar geleden was Bungalup een van de eerste grotere festivals die op een bungalowpark werd georganiseerd. Het bleek een doorslaand succes omdat het publiek het comfort op een bungalowpark bijzonder kon waarderen. In die periode stond een gemiddelde festivalovernachting vaak nog gelijk aan ‘slapen in een tentje’. Ook voor Center Parcs was zo’n festival een welkome aanvulling op de bezetting buiten het hoogseizoen. De festivalorganisatie Plus1 reageert niet rancuneus op de beslissing: “Center Parcs heeft ons na 5 prachtige edities laten weten dat ze zich weer volledig willen richten op gezinnen en daar hebben we alle begrip voor.”

Aantrekkende bungalowmarkt
Ook Center Parcs blikt positief terug op de afgelopen jaren: “We hebben samen met Plus1 mooie festivals als Bungalup en Where the Wild Things Are mogen organiseren voor een enthousiast publiek.”
Waarom is er dan toch besloten om de samenwerking te stoppen? Vanuit Center Parcs krijgen we een toelichting: “Er zijn verschillende redenen waarom deze evenementen niet meer plaats kunnen vinden. Zo neemt de vraag van reguliere gasten op de Eemhof sterk toe en verdwijnt binnenkort de grote feesttent op de Eemhof; helaas. De reden is dus niet dat er geen animo meer zou zijn voor deze festivals. Center Parcs blijft echter wel samen met partners andere evenementen organiseren, zo is eergisteren bijvoorbeeld de verkoop van Back At Sea op Port Zelande van start gegaan.”

Meer informatie:
www.facebook.com/Bungalup
CenterParcs De Eemhof

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *