Eerste riviercruises in Europa weer opgestart in Duitsland

De Zwitserse rederij Scylla gaat als eerste riviercruise-aanbieder in europa haar bedrijf weer opstarten. In de eerste fase wordt gestart met cruises in Duitsland, voor Duitse gasten. Dit zijn reizen die reeds bij de aanvang van het seizoen gepland stonden, en nu mogelijk zijn gezien de regelgeving in Duitsland. 

Arno Reitsma, CEO van Scylla AG, zegt: “We zijn erg blij dat de industrie langzaam herstelt van de coronacrisis en dat onze rivierboten weer op de Europese rivieren te vinden zijn, daar waar ze thuishoren. Natuurlijk zal de reiservaring door de maatregelen niet helemaal hetzelfde zijn. Vanzelfsprekend zijn aan boord van al onze schepen alle noodzakelijke veiligheids-, beveiligings- en hygiënenormen geïmplementeerd.”

Protocol voor veiligheid aan boord

De veiligheid voor toerisme in groepsverband is in veel deelsectoren van recreatie en toerisme een lastige logistieke puzzel. Onder andere groepsaccommodaties, schoolreizen, chartervaart en busvervoerders worstelen met deze uitdaging.

Alleen geregistreerde passagiers die een gezondheidscontrole hebben ondergaan, worden aan boord van het schip toegelaten. In het boarding protocol van een cruiseschip wordt o.a. de temperatuur van de gasten gemeten en gevraagd wordt om de handen te desinfecteren. Natuurlijk behoort het bewaren van afstand aan boord tot de standaard voorwaarden. Ook minder passagiers op de schepen, verplichte gezichtsmaskers, regelmatige ontsmetting en het brengen maaltijden en dranken direct naar de tafel,maken deel uit van de nieuwe maatregelen. Daarnaast is er een arts aan boord voor gezondheidscontroles en consultaties voor alle gasten en bemanningsleden.

Voorlopig alleen in Duitsland

Als we de woordvoerder vragen naar grensoverschrijdende riviercruises, dan ligt hij toe: “Wij varen binnen de mogelijkheden van de versoepelingen die internationaal plaatsvinden. In dit opzicht, richten we ons dan ook op een snelle scale-up naar onze andere bestemmingen waaronder België en Nederland. Momenteel zien we nog verschillen tussen de landen. De evolutie per land houden wij nauwlettend in het oog om onze operaties zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op de beslissingen van lokale autoriteiten.”

Meer informatie: www.scylla.ch/en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *