Duitsland favoriet bij Belvilla vakantiehuizen

Duitsland blijkt met ruim 20% van de boekingen de favoriete bestemming in de maanden juli en augustus, aldus cijfers van vakantiehuizenspecialist Belvilla. De tweede plaats is voor Oostenrijk, gevolgd door België en Nederland. De traditionele zomerbestemmingen Frankrijk en Italië komen pas terug op de vijfde en zesde plaats. Tevens zijn de bestemmingen Kroatië en Portugal in trek.

vakantiehuis met zwembad in Oostenrijk

Oostenrijk stijgt in populariteit
Bestemming Oostenrijk is ten opzichte van de zomervakantie 2011 gestegen van de vijfde naar de tweede plaats. Deze bestemming neemt een belangrijke positie in binnen het aanbod van Belvilla, de grootste aanbieder van Oostenrijkse vakantiehuizen. Nederlanders gaan deze zomer het meest naar Tirol, gevolgd door het Salzburgerland en Karinthië. Volgens het Oostenrijks Toeristenburo biedt dit land dan ook alle ingrediënten voor een gevarieerde vakantie. De zomertrends 2012 bestaan uit activiteit en ontspanning in combinatie met veel water, bergen en een hang naar traditie, aldus het toeristenbureau. De trend naar authenticiteit past goed bij vakantiehuizen, vanwege het persoonlijke karakter van deze accommodatievorm.

Super last minute
Last minutes zijn populair en lijken dit jaar zelfs super last minutes te worden. Bij Belvilla is ruim 20% van de boekingen voor deze zomervakantie in de afgelopen zes weken vastgelegd. Volgens diverse onderzoeken heeft bovendien ongeveer een kwart van de Nederlanders de zomervakantie nog niet geboekt. Ze kijken uit naar last minute-deals en houden tevens de weersverwachting in de gaten.

meer informatie: Belvilla Vakantiehuizen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *