Duitse kooplust aan de Noord-Hollandse kust

De vraag naar vakantiewoningen aan de Noord-Hollandse kust is sinds een half jaar weer fors aangetrokken. Dat constateert Marcel Coltof, ondernemer in recreatief vastgoed.

Coltof is al 28 jaar actief in de markt voor tweede woningen en ervoer dat de recreatiemarkt de laatste jaren erg lastig was: “In Nederland worden mensen vooral door de media bang gemaakt voor de crisis, en zien we de koopbereidheid teruglopen. De Duitse markt was de afgelopen tien jaar ook niet meer wat het geweest is. Maar het laatste half jaar zien we een opvallende opleving. En de kooplust geldt voor zowel het goedkopere segment, onder de € 100.000, als voor de hogere prijsklasse.”

De Duitse klant wordt door Coltof o.a. bediend met de website www.inproject-ferienimmobilien.de. Sinds een half jaar kwamen hier opvallend veel meer aanvragen uit Rheinland en Westfalen. Daar heeft de website op ingespeeld met extra advertenties in deze regio’s. De Duitse klant zoekt volgens Coltof niet naar extreme luxe: “Wat dat betreft is het wensenlijstje bescheidener dan die van de Nederlandse consument, die vaker voor verwen-voorzieningen kiest. Vooral degelijkheid wordt door de Duitsers op prijs gesteld, en dan mag het best een ouder huisje zijn.”

Meer informatie: www.inproject-ferienimmobilien.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *