Droomparken vol vertrouwen over Nederlandse bungalowmarkt

Het 1e kwartaal van 2012 was voor DroomParken het beste kwartaal ooit. Het aantal verkopen van 2e woningen nam toe met 10-15% ten opzichte van voorgaande jaren. Volgens de parkontwikkelaar heeft dit te maken met de economische recessie. Waar de huizenmarkt zwaar te lijdt onder de crisis, blijkt dat de markt voor vakantiewoningen zeer stabiel is.

Rendement recreatiewoning
Voor DroomParken is de recreatiesector een stabiele sector gebleken: “Vakantie en recreatie wordt gezien als een basisbehoefte waar niet snel op ingeleverd wordt, zelfs niet in tijden van economische recessie. Men gaat hooguit minder vaak en vooral minder ver op vakantie. En daar floreert de Nederlandse recreatiesector dan weer bij. Er wordt vaker een korte vakantie in eigen land genoten, waardoor het rendement dat een recreatiewoning in Nederland oplevert hoger en stabieler is.”

Dichter bij huis
Mensen gaan in tijden van economische recessie meer dan ooit voor zekerheid. Eigenaren van een 2e woning in het buitenland verkopen het huis daar en halen het geld terug naar Nederland. Geld beleggen op de beurs of het vastzetten op de bank, biedt ook te weinig zekerheid. Investeren in recreatie en dus in een recreatiewoning blijkt een uitgelezen oplossing. Het voordeel van een vakantiewoning in eigen land is dat men het hele jaar makkelijk over de woning kan beschikken. Ook de verhuur van de vakantiewoning is dichter bij huis makkelijker zelf te organiseren.

Bron: Persbericht Droomparken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *