Droomparken start collectief voor aanschaf zonnepanelen op vakantiewoningen

Vakantieparkenconcern Droomparken is een samenwerking aangegaan met ZelfOpwekken.nl. Vanaf voorjaar 2020 kunnen eigenaren van recreatiewoningen op Droompark Spaarnwoude en Droompark Buitenhuizen zich inschrijven voor deelname aan het programma.

Met het aanbieden van dit programma gaat Droomparken weer een stap verder in de verduurzaming van haar parken. Ook worden de centrale gebouwen op de Droomparken van zonnecollectoren voorzien.

Eigenaren die hiervoor een overeenkomst aangaan met Droomparken kunnen stroom opwekken via zonnepanelen die geplaatst worden op het dak van hun eigen recreatiewoning. De opgewekte stroom is voor eigen gebruik en kan worden teruggeleverd aan het net van Droomparken. Zo kunnen eigenaren hun jaarlijkse stroomkosten reduceren.

ZelfOpwekken.nl is preferred partner voor de zonnepanelen. ZelfOpwekken.nl is een initiatief van Sunergetic B.V. en realiseerde in 2019 reeds 50 zonnestroominstallaties bij Droomparken. Aansluitend op deze succesvolle pilot heeft Droomparken besloten het programma in 2020 breder aan te bieden. Een recreatiewoning wordt ter plekke beoordeeld en het rendement en de terugverdientijd wordt per deelnemer uitgerekend in een maatwerkofferte. ZelfOpwekken.nl verzorgt het hele traject: van de inkoop tot de installatie en de monitoring.

Bron en meer informatie: Droomparken

Zie ook: www.zelfopwekken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *