De Vakantieacademie sluit aan bij behoefte aan geestelijke verrijking

De Vakantieacademie groeit, en organiseert vanaf 2013 haar cursussen in een splinternieuw eigen gebouw op Kreta. Hier worden hoogwaardige cursusweken gegeven over filosofie, kunst en archeologie, bedoeld voor Nederlandse en Vlaamse vakantiegangers. Deze ontwikkeling sluit prima aan bij de trend naar geestelijke en/of intellectuele verrijking.

Kunsthistoricus Karin Braamhorst in actie in klooster Dories op Kreta

Trends
De afgelopen jaren werd in de leisuresector vooral veel aandacht besteed aan de trend; ‘De beleveniseconomie’. Hierin stond het verhaal van een streek of attractie centraal; de bezoeker kwam thuis met een leuke ervaring. Die trend is zeker nog niet voorbij, maar wordt langzaamaan wel opgevolgd door de zoektocht naar een meer inhoudelijke tijdsbesteding die het leven verrijkt. De Vakantieacademie is een mooi voorbeeld van een organisatie die daar succesvol op inspeelt.

Leuk en leerzaam
In Kreta zullen de meest vooraanstaande docenten tussen de olijfbomen neerstrijken. In 2013 wordt onder meer door de volgende docenten een cursus gegeven: de Denker des Vaderlands, filosoof Hans Achterhuis en de succesvolle filosoof en schrijver Joep Dohmen. En ook de jonge tv-persoonlijkheid en filosoof Bas Haring werkt aan een eigen programma op Kreta. Voor de cursusweken archeologie, mythen en kunst geven de archeologen Josho Brouwers en Arianna Sacco, en kunsthistoricus Karin Braamhorst acte de presence.

Wat voor curussen?
De vakantieacademie organiseert cursussen voor mensen die een zonvakantie willen combineren met een geestelijke of intellectuele verrijking. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Tijdens de lessen in rust en ruimte heeft men een fantastisch uitzicht op bergen en zee. Men kan (op dit moment) kiezen uit vier thema’s.

Meer informatie: www.vakantieacademie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *