Crisis brengt huurprijs vakantievilla in Frankrijk op niveau ‘mobile home’

Tweede huis bezitters in Frankrijk zijn de laatste jaren sneller geneigd om hun huis te verhuren. Hiermee compenseren ze de waardedaling die hun woning heeft doorgemaakt door de crisis op de onroerend goed markt. Door deze waardedaling staan intussen ook veel tweede huizen in het buitenland ‘onder water’. Daardoor is een villa zoveel goedkoper geworden dat deze de huurprijs van een mobile home op een camping evenaart. Dit blijkt uit vergelijkend onderzoek van villaverhuurder Libertyresorts uit Veenendaal.

Villa met zwembad LibertyresortsDirecteur Jeroen van Mierlo van Libertyresorts over deze ontwikkeling: ”Wij merken tijdens het klantcontact, dat een villavakantie nog steeds het imago heeft van een dure vakantie. Veel mensen weten niet dat je op www.Libertyresorts.nl voor minder dan € 1000,- per week al een prachtige vrijstaande villa huurt. En door de onroerend goed crisis, is een villa de afgelopen jaren alleen nog maar goedkoper geworden. Regelmatig sturen wij aanbiedingen uit met prijzen minder dan € 500,- per week en daarmee zitten we onder de prijs van een mobile home op een camping.

Meer villa’s in de verhuur
Door de crisis op de onroerend goed markt, zijn er meer villa’s voor verhuur beschikbaar dan een aantal jaren geleden. Van Mierlo daarover: ”Veel eigenaren van tweede huizen in Frankrijk die hun huis vóór 2008 gekocht hebben, merken dat het huis sindsdien minder waard is geworden en zoeken compensatie voor deze waardedaling. Wij krijgen dan ook veel verzoeken van eigenaren op onze parken om hun huis alsnog in de verhuur op te nemen.

Meer informatie: www.libertytours.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *