Chinese touroperators zeer geïnteresseerd in Friesland Holland Tours

Ambtenaren van de provincie Fryslân, haar marketingbureau Merk Fryslân en FNP-gedeputeerde Johannes Kramer presenteerden van 15 tot en met 26 oktober 2014 Friesland als toeristische topbestemming aan zes Chinese touroperators. Ook een afvaardiging van de hogeschool Stenden in Leeuwarden maakte deel uit van het reisgezelschap. De trip was onderdeel van een handelsmissie naar de Chinese provincie Sichuan, waar Friesland een vriendschapsband mee heeft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe komende jaren zal het aantal Chinese toeristen dat naar Nederland komt explosief stijgen. Dat voorspelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Nu staan Chinezen met 200.000 bezoekers per jaar op 9 in de toeristen-top-10. De verwachting is dat het aantal bezoekers over tien jaar is verviervoudigd, tot 800.000 Chinese toeristen in 2025.

Friesland kansrijk
“Chinese toeristen bezoeken graag landen met frisse lucht en een mooi landschap. Friesland heeft potentie bij de doelgroep Chinezen. Dat bleek tijdens een presentatie afgelopen week aan zes Chinese touroperators, KLM en twee journalisten,” aldus Hanita van der Schaaf van Merk Fryslân (opvolger van Fryslân Marketing). Zij presenteerde de toeristische mogelijkheden van Fryslân en een pakketreis van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, ‘Holland Highlights’.

“Chinese toeristen hechten erg aan status en bekendheid van toeristische attracties die zij bezoeken. Unesco Werelderfgoed is daarom erg kansrijk.” Hilda Boesjes, directeur van het Woudagemaal in Lemmer, presenteerde daarom de Werelderfgoederen in Friesland (Woudagemaal en Waddenzee) en de Noordoostpolder (Schokland) . “Daar werd door de aanwezigen enthousiast op gereageerd.”

Niet alleen groepsreizen
Van der Schaaf: “Eén van de touroperators wil de mogelijkheden van zeilvakanties voor Chinese jeugd onderzoeken. Een andere touroperator ziet kansen voor een bezoek aan het Waddengebied. Ook het feit dat Leeuwarden-Fryslân in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is, biedt aanknopingspunten. De grootste touroperator van Zuidwest China nodigde de Friese delegatie nog diezelfde dag uit voor een presentatie aan zijn voltallige personeel.
Luchtvaartmaatschappij KLM, die een rechtstreekse verbinding heeft van Chengdu naar Amsterdam, was ook aanwezig. Die adviseerde om niet alleen de mogelijkheden voor groepsreizen uit te werken, maar ook het toeristische product geschikt te maken voor individuele reizen van Chinese toeristen.”
Spelregels

Om zaken te kunnen doen met het Chinese bedrijfsleven is aanwezigheid van de overheid in het eerste contact een belangrijke spelregel. Gedeputeerde Johannes Kramer, delegatieleider van de handelsmissie, is tevreden met het resultaat van deze eerste verkenningstocht. “Het eerste zaadje is geplant. Een hoteleigenaar uit Giethoorn reisde in 2005 af om het dorp en het hotel te promoten. Inmiddels is 70 procent van de gasten aan dit hotel Chinees”.

Meer informatie:
www.frieslandhollandtours.com/tours-top/highlight-tours (website in aanbouw)
www.frieslandtravel.com

Bron: www.frieslandhollandnieuws.nl

2 reacties

  1. Is het wel bekent dat de gemiddelde chinees die naar Europa komt, vooral van over de top vijfsterren hotelkamers houdt? De meeste toeristen die Friesland nu bezoeken slapen op een luchtbedje……

  2. Hoi Karin, Wist je dat er steeds meer campings worden opgezet in China? Ook de Chinese toerist wil steeds vaker nieuwe dingen ontdekken. Zo komen ze niet meer alleen in groepen, maar ook, steeds vaker, als gezin naar hun bestemmingen. Een zekere mate van comfort is nog wel gewenst. He tis immers de rijke bovenlaag die in staat is om naar Europa te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *