CenterParcs gebruikt kracht van kleinschaligheid in Jungle Lodge

Vrijdag 2 november werden op CenterParcs Heijderbos 18 Jungle Lodges geopend. Voor CenterParcs begrippen een sobere accommodatievorm; in de kamers zijn geen TV of andere luxevoorzieningen te vinden. Douches en toiletten worden, net als op de camping, gedeeld met de andere bewoners. Het verblijf biedt wel een hoge mate van exclusiviteit, want vanaf 17.00 uur hebben de bewoners het Junglerijk helemaal voor zichzelf.

Jungle Lodges worden feestelijk geopend met het loslaten van duiven

Conceptontwikkeling
De Jungle Dome bestaat al 17 jaar op park Heijderbos. Het is een Sumatraans Jungle ecosysteem met planten en dieren in tropische temperaturen, gekoppeld aan diverse horeca en speelvoorzieningen. Directeur Operational Support, Paul Renders, stond aan de wieg van dit nieuwe verblijfsconcept: “We hebben regelmatig brainstormsessies met medewerkers om te bekijken hoe we CenterParcs kunnen verbeteren en nieuwe ervaringen toevoegen. De Jungle Dome sluit normaal gesproken om 17.00 uur en wordt daarna niet meer door onze gasten gebruikt. Zonde, want het is een heel bijzondere omgeving. Met dit nieuwe concept geven we een nieuwe invulling aan deze ongebruikte uren en voegen we een bijzondere beleving toe. Het is bewust kleinschalig, want we zien dit als iets bijzonders, dat vooral veel aandacht en free-publicity oplevert.”
Paul Geraeds, hoofd marketing van CenterParcs, vult nog aan: “Wij zien in de markt dat de consument juist het kleinschalige erg waardeert. We hebben daarom binnen dit grote park een stukje kleinschaligheid gecreëerd. De gasten zijn in de avonduren met een klein groepje samen.”

Realisatie
De Jungle Dome is een groot rond gebouw met een grote glazen overkapping. Om de Lodges / Cabana’s te integreren zijn er in de dikke muren enkele poorten geboord, zodat de accommodaties fysiek buiten de dome konden worden gebouwd. Hierdoor gaat de nieuwbouw nauwelijks ten koste van de bestaande ruimte in de dome. Alleen de terrasjes voor de cabanas vragen om een paar extra vierkante meters. Er zijn 16  2-persoons en 2 4-persoons lodges beschikbaar. Ook cateringpartner Albron is betrokken bij het concept. Zij zorgen voor een aangepast diner met jungle ervaring en houden de bar tot middernacht geopend.

De ervaring
De  Jungle ervaring wordt  bewust aangeboden als een relatief kort 2-daags arrangement. Renders: “Wij verwachten niet dat mensen een hele week in de jungle-ervaring willen blijven. Vandaar het korte arrangement. We zien nu al dat mesen die op het Heijderbosch verblijven, graag deze ervaring willen bijboeken als onderdeel van hun langere vakantie.” Wat kunnen gasten die kiezen voor het Jungle Lodge arrangement verwachten? De sensatie van een avontuurlijke nacht begint al bij aankomst, gasten ontvangen namelijk een backpack met daarin een zaklamp, speciale informatie & opdrachten voor kinderen en een kaart van de Jungle Dome. Vervolgens kan de Jungle worden verkend en de Cabana worden ontdekt: ‘back to basic’ maar wel uitgerust met zeer comfortabele bedden en handdoeken. Een speciale Ranger staat klaar om de gasten welkom te heten en van uitleg te voorzien over het verblijf en de verschillende opdrachten zoals persoonlijke amuletten maken en drinken uit afgesneden bamboestammen. ’s Avonds, als de Jungle Dome exclusief geopend is voor de bezoekers die in de Cabana’s overnachten, is er een diner in de vorm van een exotische BBQ voorzien. Een compleet ontbijt, geleverd op het terras van de Cabana’s, zit ook bij het arrangement inbegrepen.
De prijzen kunnen verschillen per seizoen en afhankelijk van weekend of midweekarrangement. Ter indicatie; op dit moment wordt het arrangement in het weekend aangeboden voor € 92,50 per persoon.

Meer informatie: Park Heijderbos

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *