Caravan Salon in Düsseldorf groeit stevig door

Caravaning als vakantievorm wordt steeds populairder in Duitsland volgens de Caravan Salon Düsseldorf. “De branche is booming en de vooruitzichten voor 2016 zijn uitstekend.” De grootste beurs voor mobiele vakanties ter wereld zal dit jaar een extra hal inzetten om aan de groeiende belangstelling tegemoet te komen.

campertjeDe Caravan Salon vindt plaats van 27 augustus t/m 4 september in de Messe Dusseldorf. (met op 26 augustus de vakdag)

Joachim Schäfer, directeur van Messe Düsseldorf GmbH.: “We zijn erg blij dat we opnieuw een stijgende lijn kunnen realiseren. Hier in Düsseldorf is wederom de gehele caravaning-branche vertegenwoordigd. In totaal presenteren 590 nationale en internationale exposanten met 130 caravan- en kampeerautomerken hun innovaties en actuele modellen in twaalf hallen en op het buitenterrein. Op meer dan 210.000 vierkante meter zullen rond de 2.100 vrijetijdsvoertuigen in alle denkbare afmetingen en variaties te bewonderen zijn.”

De Caravan Salon kent diverse themazone. We noemen er enkele:

dusseldorf starterweltLeren kamperen
Na de geslaagde première in het afgelopen jaar bieden experts in de speciale show StartersWereld – mobiel reizen ‘ontdekken.informatie inwinnen.vertrekken’ belangrijke knowhow rondom de praktijk van caravaning. Het neutrale en producentonafhankelijke aanlooppunt is zowel voor beginners als ervaren caravaning-fans bedoeld. In de StartersWereld krijgen bezoekers onder meer praktijktips en aanbevelingen over voertuigtypes, reisroutes, equipment, voertuigtechniek en de keuze van de juiste camping. Op de podium verzorgen professionals uit de branche presentaties over uiteenlopende thema’s rondom de mobiele vrijetijd en aan een ‘ronde tafel’ kunnen bezoekers met elkaar van gedachte wisselen.

Vermaak voor caravaning-vrienden
Ook dit jaar biedt CARAVAN SALON DÜSSELDORF naast het aanbod van de exposanten een informatief en onderhoudend programma.
In de Traumtouren-Kino ontvoeren Konstantin Abert, Jeanette Emerich en Uwe Hamm de bezoekers naar China, IJsland, Noord-Rusland en Noorwegen, Namibië en Zuid-Afrika alsook naar de highlights van de Panamericana.
Voor kinderen vanaf 4 jaar biedt de ‘Arbeiterwohlfaht op haar stand een groot aanbod aan spellen. Bovendien kunnen jongeren en wat oudere kinderen in het Adventure Camp van de Stadtsportbund Düsseldorf op het buitenterrein naar hartenlust ravotten. De populaire Oldtimer-tentoonstelling van de Caravaning Oldie Club heeft dit jaar als motto ’55 jaar CARAVAN SALON’.
Het eBike-parcours is erg populair bij bezoekers en zal dit jaar vanwege de groeiende interesse verder worden uitgebreid. Op het buitenterrein kunnen de rijeigenschappen van elektro-bikes, elektro-scooters en eco-movers worden getest.

TourNatur parallel in hal 6
Parallel vindt tijdens het tweede weekend (2 tot en met 4 september) de wandel- en trekkingbeurs TourNatur plaats, die dit jaar naar hal 6 zal verhuizen. Naast de presentatie van meer dan 5.000 wandelbestemmingen bieden de exposanten de nieuwste uitrusting en vakkundig advies over wandelen en outdoor-activiteiten. In totaal zijn er 275 exposanten bij Duitslands enige publieksbeurs voor wandelen en trekking vertegenwoordigd.

Meer informatie: www.caravan-salon.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *