Campings willen geen korting geven in het hoogseizoen

Uit onderzoek van campingspecialist ACSI blijkt dat de meeste Europese campings er niets in zien om korting te geven in het hoogseizoen. ACSI blijft voorlopig dan ook bij haar standpunt dat ze geen invloed wil uitoefenen op prijzen die campings hanteren in het hoogseizoen. Dit in tegenstelling tot enkele collega-uitgevers.

de populaire ACSI Camping Card
de ACSI Camping Card

Uit een representatief onderzoek, waarop maar liefst 1.300 campings respondeerden, blijkt dat 81% geen korting wil geven in de maanden juli en augustus. Ramon van Reine, directeur van ACSI: “Onze collega-uitgevers motiveren campings om korting aan te bieden in het hoogseizoen. Helaas blijkt dat een bepaalde groep campings hiervoor toch gevoelig is. Wij hebben dit bewust niet gedaan, omdat we altijd al het gevoel hadden dat dit campings geen goed doet. Middels het onderzoek is dat nu bevestigd. Mocht het aantal campings dat hoogseizoenkorting geeft toch toenemen, dan zullen wij wellicht noodgedwongen onze collega-uitgevers moeten volgen.”

De enige hoogseizoenkorting die CampingCard ACSI biedt, is de twee-wekenregel. Campings kunnen bij CampingCard ACSI maximaal twee weken korting bieden in juli en augustus, omdat de periodes voor het hoogseizoen per land verschillend zijn. Er zijn namelijk landen waarbij een gedeelte van juli en/of augustus toch nog in het laagseizoen valt. Maar de heilige zes weken binnen juli en augustus wil ACSI het liefst zonder korting blijven aanbieden.

Bron: persbericht ACSI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *