Campingpark De Bongerd in Franse handen

Campingpark de Bongerd in Tuitjenhorn wordt overgenomen door de Franse campingketen Capfun. De bekendmakking volgt kort op hun recente overname van camping Stoetenslagh. Capfun heeft daarmee, in 2019, al drie Nederlandse campings overgenomen. 

Zie ook: Franse campingketen Capfun neemt Stoetenslagh over

Op 29 maart heeft het Franse Capfun alle aandelen overgenomen van Peter en Wilma Vriend. Zij blijven als directeur en bestuurder aan het bedrijf verbonden en blijven leidinggeven aan alle dagelijkse operationele activiteiten.

Campingpark de Bongerd, gelegen in het groene hart van Noord-Holland Noord, is de afgelopen vier decennia uitgegroeid tot een kwalitatief hoog aangeschreven camping. Verblijfs- en dagrecreatie gaan er hand in hand, met gekoppeld aan de camping de regionale dagattractie de Holle Bolle Boom en twee restaurants, de Stamboom en het Klokhuis.

Door zich voortdurend te blijven ontwikkelen heeft Campingpark de Bongerd zich meer dan staande gehouden in een sector die voortdurend aan verandering onderhevig is. Juist dit jaar streken Peter en Wilma Vriend vergunningsmatig de laatste plooien glad voor de ontwikkeling van het Natuurpark, een uitbreiding van de bestaande camping waar ruimte komt voor nieuwe en eigentijdse vormen van kamperen

Voor de continuïteit van Campingpark de Bongerd was er dan ook geen beter moment denkbaar voor een overname. “De onderneming staat als een huis, organisatorisch zowel als financieel. De resultaten zijn goed en er is ondanks de economische crisis steeds voldoende geïnvesteerd. Maar verdere groei blijft gezien de toenemende concurrentie noodzakelijk. De komst van Capfun waarborgt dat al op korte termijn volgende stappen kunnen worden gezet”, zegt Peter Vriend

De overname heeft geen gevolgen voor de bedrijfsvoering, de werkgelegenheid, bestaande vormen van samenwerking of de sfeer op en uitstraling van het park, benadrukt hij. “De aandelen gaan over naar een andere partij. Verder blijft alles zoveel mogelijk zoals het was. Komende zomer ontwikkelen we samen met Capfun een toekomststrategie, met de inrichting en exploitatie van het Natuurpark als uitgangspunt. Het is de bedoeling dat voorzieningenpakket, werkgelegenheid en economische spin-off de komende jaren verder groeien. Wilma ik gaan leiding en richting geven aan dat proces.

Hij noemt familiebedrijf Capfun – met meer dan honderd campings in Frankrijk, Spanje, Italië en België – misschien wel de best denkbare overnamekandidaat. “Het is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande campings met uitstekende centrumvoorzieningen en met de focus op (jonge) gezinnen. Dat sluit perfect aan. Een betere ‘match’ is bijna niet denkbaar.”

Meer informatie: www.bongerd.nl / www.capfun.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *