Cadzand steeds meer in trek bij Belgische toeristen

Het Zeeuws Vlaamse kustplaatsje Cadzand, dat voor veel Nederlandse gasten vooral ‘ver weg’ ligt, trekt steeds meer de belangstelling van Belgische toeristen die hun eigen drukke stranden willen ontvluchten. De bouwactiviteiten worden met argusogen bekeken door de lokale bevolking.

Dankzij de toeristisch impuls krijgen veel gebouwen in Cadzand Bad een make-over en duiken overal nieuwe vakantiehuisjes en appartementencomplexen op.

De  toeristische bedrijven houden al volop rekening met de Belgische toeristen. Zo zijn er in de kiosken volop Belgische kranten verkrijgbaar. De toeristisch ondernemers zien ook steeds meer Franstalige bezoekers. Door het aanbieden van cursussen Frans, spelen de ondernemers daar prima op in.  Isabelle Scherbeijn van de ondernemersvereniging vertelt op website www.cadzand-bad.com: “Cadzand stond altijd bekend als Duitse familiebadplaats en dat is het nog steeds. Maar de laatste jaren krijgen we steeds meer Franstalige bezoekers’. De Franstalige bezoekers zijn vooral afkomstig uit België en Luxemburg. ”

Zie ook artikel op Nieuwsblad.be: Bouwwoede in Cadzand om Belgische toeristen te bedienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *