Buurtgenoten starten ‘De Buurtcamping’ in Amsterdams Oosterpark

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus verandert het Amsterdamse Oosterpark in ‘De Buurtcamping’. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten voor elkaar te organiseren leren gezinnen uit Amsterdam Oost tijdens een ontspannen vakantie hun buurt en buren beter kennen.

De-Buurtcamping

Op de camping
Iedereen is op een camping gemoedelijk samen, ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs)overtuiging. Met een wc-rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… We groeten elkaar, praten wat over koetjes en kalfjes en helpen de ander. Door de pomp uit te lenen voor het luchtbed of met tips voor een leuk uitje in de buurt. Voor de nodige voorzieningen zoals toilet en douche is gezorgd, maar het is aan de kampeerders zelf om te bedenken en organiseren wat er op de camping allemaal gebeurt.

Vakantie in eigen park
Het Oosterpark biedt alles wat je op een camping verwacht: tennisbanen, voetbalveld, podium voor (akoestische) muziek, jeu de boules en een peuterbad. Maar het is per slot van rekening vakantie, dus niets moet en alles mag. Als je liever gaat luieren voor je tent, dan mag dat ook. Net als Asterix en Obelix, sluiten we de camping feestelijk af met een grote gezamenlijke maaltijd rond het kampvuur, waar je gezellig bij kunt aanschuiven.

Vrijwillige vakantiegangers gezocht
De Buurtcamping zoekt inwoners van Oost die mee willen helpen bij het opbouwen van de camping of een activiteit willen organiseren. Via VoorJeBuurt.nl kan je je aanmelden als vrijwilliger of een donatie doen. Vrijwilligers verdienen Makkies, het lokale ruil- en beloningsmiddel uit Oost. Bovendien krijgen ze voorrang op een kampeerplek. Met een donatie help je de camping te voorzien van de nodige voorzieningen en bezorg je gezinnen die niet op vakantie kunnen een heel leuk weekend. Een deel van de plekken is gereserveerd voor mensen die echt een vakantie verdienen zodat de Buurtcamping ook echt voor iedereen is.

Over De Buurtcamping
De Buurtcamping werkt samen met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt. Met Peerby.com, voor het lenen van spullen van mensen uit je buurt. Voor je Buurt, crowdfunding en -sourcingplatform voor buurtinitiatieven. En Makkie, een ruil- en beloningsmiddel in Amsterdam Oost. Stichting Doen en Stadsdeel Oost dragen financieel bij.

Voor meer informatie: www.debuurtcamping.nl

Van de redactie
Een mooi sociaal initiatief en eigenlijk een geweldig instrument om een nieuwe doelgroep bekend te maken met het fenomeen kamperen. Dit initiatief laat meteen zien dat er met onorthodoxe middelen, financiering, en veel enthousiasme, ook een camping gerealiseerd kan worden. Eigenlijk is de tijdsperiode voor dit initiatief veel te kort om de investeringen op een goede manier terug te verdienen. Wellicht, bij succes, volgend jaar een langere periode? Dan kunnen nog meer mensen leren kamperen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *