Boekingen van Landal en Center Parcs voor juli en augustus liggen voor op vorig jaar

Nu de vakantieparken weer open mogen, zien de grote ketens van vakantieparken de boekingen weer snel toenemen. Zowel Landal als Center Parcs constateren dat de boekingen voor de maanden juli en augustus voor liggen op dezelfde maanden in 2019.

De gerenoveerde Aqua Mundo in CenterParcs De Haan

Tijdens een persbijeenkomst op het recent vernieuwd CenterParcs De Haan (België) vertelt Erwin Dezeure, directeur CenterParcs en Sunparcs in België, dat de vooruitzichten voor de rest van dit jaar gunstig zijn: “We verwachten dat we in juli en augustus de bezetting van vorig jaar gaan overtreffen. In België mochten de zwembaden pas vanaf 1 juli weer open. Onze Aqua Mundo’s behoren tot de pijlers van een verblijf op Center Parcs. Nu deze waterparken weer open mogen, zien we meteen de boekingen weer sterk toenemen. De eerste drie maanden, tot aan de coronacrisis, draaiden we al de beste jaarstart ooit.”

De coronamaatregelen zorgen nog altijd wel voor enkele aanpassingen in de bedrijfsvoering. Zo moet de gast o.a. van tevoren een tijdsblok in de Aqua Mundo reserveren, zijn er looproutes met eenrichtingsverkeer in het centrumgebouw ingevoerd en loopt het bedienend personeel (in België) rond met mondkapjes.

In Nederland mochten zwembaden zes weken eerder al weer worden heropend. Dat had ook consequenties voor de opening van de parken. Woordvoerder Marthijn Tabak: “Omdat we in Nederland eerder open zijn gegaan dan in België, en ook direct met Aqua Mundo, loopt Nederland qua boekingen zelfs nog wat voor op België. Maar je ziet wel dat mensen korter van tevoren boeken, wat logisch is.”

Meer informatie: www.centerparcs.nl

Binnenkort verschijnt op Pretwerk.nl een uitgebreide reportage over de make-over van Sunparks naar CenterParcs De Haan

Landal Esonstad

Ook Landal ziet boekingen voor het hoogseizoen toenemen

Jeanette Ten Kate, woordvoerder van Landal GreenParks, herkent het beeld van goede zomerboekingen ook bij Landal: “Bij ons liggen de boekingen voor de maanden juli en augustus ook vóór op 2019. Een aantal parken is inmiddels al volgeboekt voor de zomermaanden. We zien dat er dit jaar veel meer Nederlanders op de parken verblijven. Normaal lag het percentage op 68%; dit jaar is 80% van het bezoek uit Nederland afkomstig. In Duitsland zien we hetzelfde fenomeen met de Duitse gasten, die vaker kiezen voor een vakantie in eigen land. Met boekingen voor de wat langere termijn zijn mensen nog wel terughoudend. Ze zijn nog waarschijnlijk wat meer afwachtend door onzekerheid veroorzaakt door de coronacrisis.”

Meer informatie: www.landal.nl

Roompot op hetzelfde niveau als vorig jaar

(toegevoegd op 9 juli). Navraag bij Roompot leidt tot dezelfde positieve geluiden voor de zomermaanden als bij de andere parkketens: “De reserveringen voor juli en augustus staan op hetzelfde niveau als vorig jaar. Dit is erg goed; beter kunnen we niet doen, als je tegen de 100% aanleunt. We hebben dit jaar een park extra (Pagedal) in het aanbod. Vol zitten we nog niet, maar dat zal geen maand meer duren.”

Meer informatie: www.roompot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *