Bijna alle kampeerders fietsen op vakantie

Maar liefst 97% van de Nederlandse kampeerders fietst tijdens zijn kampeervakantie. De overgrote meerderheid neemt eigen fietsen mee op reis (96%), anderen huren fietsen op de bestemming om de omgeving te verkennen. Dit blijkt uit de resultaten van een online onderzoek dat ACSI FreeLife deed en waarop bijna 900 kampeerders reageerden.

Fietsen2Dat fietsen een populaire bezigheid is van ontzettend veel Nederlanders, behoeft natuurlijk geen betoog. In totaal maken ze zo’n 14,5 miljard fietskilometers per jaar en ook de omzet uit de fietsverkoop stijgt nog steeds, zo blijkt uit de cijfers van de BOVAG.

Poll
ACSI FreeLife was benieuwd in welke mate haar lezers de trappers laten rondgaan op vakantie en stelde haar lezers via een poll op de website daarom de vraag ‘Fiets jij tijdens je kampeervakantie?’ De uitkomst laat er geen twijfel over bestaan; de overgrote meerderheid fietst ook tijdens de vakantie. Slechts drie op de honderd kampeerders zegt de fiets niet aan te raken tijdens de kampeervakantie. De poll is ingevuld door bijna 900 kampeerders.

Geschikte campings voor fietsvakantie
Europa kent vele prachtige plaatsen en gebieden waar een fietsvakantie een absolute belevenis is. De redactie van ACSI FreeLife selecteerde voor het nieuwe nummer 12 campings die geknipt zijn voor een spannende fietsvakantie. Niet alleen in Italië, Duitsland en Oostenrijk, maar ook in Nederland natuurlijk.

Bron en meer informatie: www.acsifreelife.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *