Belvilla: 35% groei in boekingen vakantiehuizen Nederland

Belvilla, boekingsplatform voor vakantiehuizen, ziet de vraag naar Nederlandse vakantiewoningen dit jaar met 35% stijgen. Vooral Noord-Holland is populair. Hier steeg het aantal boekingen met 75%. Spanje spant de kroon in het positieve boekingsresultaat met een stijging van 63%. Om aan de toegenomen vraag tegemoet te komen heeft de marktleider in vakantiehuizenverhuur 500 nieuwe accommodaties aan de site toegevoegd.

Veilige bestemming
Eind februari gaf ook de RECRON in Zeeland al een signaal af dat de boekingen op dit moment in de lift zitten. Regiomanager Arthur van Disseldorp verklaarde in een interview met Omroep Zeeland dat de onrust in de wereld van grote invloed is op de vakantiekeuze: “Veel populaire strandbestemmingen zijn op dit moment onzeker geworden. Tereurdreiging in Turkije, Tunesie en Egypte en de vluchtelingen op de Griekse stranden spelen, hoe cru het ook klinkt, de Nederlandse strandvakantie in de kaart. Maar ook investeringen in mooie voorzieningen, zoals overdekte zwembaden, dragen bij aan de populariteit van Zeeuwse parken.” Zie ook: Toerisme Zeeland profiteert van onrust in de wereld – Omroep Zeeland

top 5 zomerbestemmingen bij Belvilla
top 5 zomerbestemmingen bij Belvilla

Boekingsgroei in dubbele cijfers
Eylard Wurpel, Marketing Manager Belvilla, licht toe: “In vergelijking met de boekingen vorig jaar zien we groei in dubbele cijfers. Dit jaar resulteert dat tot nu toe in +25% meer boekingen op Italiaanse vakantiehuizen, +35% boekingsgroei op Nederlandse vakantiehuizen en zelfs +63% op Spaanse woningen. Reden voor ons om in te zetten op een vergroting van aanbod en zo nog beter te beantwoorden aan de vakantiewensen. Steeds meer vakantiegangers blijken de privacy en vrijheid van een vakantiehuis te waarderen. Hierbij speelt vermoedelijk ook mee dat mensen neigen naar stabiele bestemmingen waar ze zich veilig voelen.”

Top 5 zomerbestemmingen Nederlanders
De uitbreidingslanden Nederland en Italië staan in de top 5 van meest populaire bestemmingen voor deze zomer. Bijna één op de vijf zomerboekingen van Nederlanders is voor een vakantie in eigen land. Spanje is één van de grootste groeiers.

Sea Lodges Bloemendaal
Sea Lodges Bloemendaal

Driekwart meer boekingen voor Noord-Holland
De Nederlandse kust is een populaire bestemming en de regio Noord-Holland groeit enorm in populariteit. Belvilla ziet in 2016 al driekwart meer boekingen voor deze provincie. Nieuw en exclusief in het Belvilla-aanbod is het resort Sea Lodges Bloemendaal met totaal 113 vakantiehuizen in de Noord-Hollandse duinen. Vanaf mei kunnen hier de eerste gasten verblijven. Het autoluwe vakantiepark ligt op slechts honderd meter van zee, tegenover de strandopgang van het populaire Bloemendaal aan Zee. Het duinpark biedt kustwoningen aan voor vier en voor zes personen. Ze variëren in comfortniveau van drie tot vier sterren en wekken door een passende inrichting ook binnen de strandsfeer op. Eén type heeft bovendien aanpassingen voor mensen met een mobiele beperking.

Meer informatie: www.belvilla.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *