Bed and Breakfast in Nederland aanzienlijk goedkoper dan hotel

Een bed & breakfast in Nederland is aanzienlijk goedkoper dan een hotel. Een hotelkamer in Nederland kost gemiddeld euro 108,-; een bed & breakfast-kamer slechts euro 74,-. Dat is een verschil van euro 34,-. Dit blijkt donderdag uit een prijsvergelijking door Bedandbreakfast.nl.

B&B La Goumandise in Bemelen (foto: Johannes Timmermans)

Boekingssite Hotels.com maakte op dinsdag 13 maart bekend dat Nederland de duurste hotelkamers van Europa heeft. De gemiddelde hotelkamerprijs bedroeg in 2011 euro 108,-. Ter vergelijking: de gemiddelde kamerprijs van de 4.346 B&B’s op Bedandbreakfast.nl bedroeg op 15 maart 2012 euro 74,31.

Prijsvergelijking voor de Nederlandse toeristische topsteden:

Stad Kamerprijzen hotel (Hotels.com) Kamerprijzen Bed & Breakfast (Bedandbreakfast.nl)
Amsterdam euro 124,- euro 98,74
Den Haag euro 103,- euro 87,67
Maastricht euro 99,- euro 112,93
Utrecht euro 96,- euro 93,54

Ondanks de lagere prijzen doen de Nederlandse bed & breakfasts kwalitatief niet onder voor de hotels. De B&B’s bieden veel privacy: 87% van de gastenkamers beschikt over een eigen wastafel, 81% heeft een eigen toilet en 80% een eigen douche. Van de B&B’s biedt bovendien 83% televisie en 74% (gratis) internet op de gastenkamer aan.

Dankzij de goede prijs/kwaliteitverhouding kiezen steeds meer mensen voor een bed & breakfast. Ze waarderen de unieke beleving en de persoonlijke service die typerend zijn voor een B&B. Al jarenlang neemt de vraag naar bed & breakfasts toe en groeit het aantal B&B-accommodaties in Nederland. Het aantal Nederlandse bed & breakfasts wordt momenteel geschat op 5.500.

Bron, en meer informatie:  www.bedandbreakfast.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *