Arcus ziet groeimogelijkheden in Nederlandse bungalowmarkt

BNR nieuwsradio had donderdagochtend Enrico de Koster, algemeen directeur van Arcus projectontwikkeling op bezoek. Hij denkt dat er de komende jaren veel meer vraag ontstaat naar vakantiewoningen in Nederland. Daarbij zal de vraag, het beschikbare aanbod veruit overstijgen.

Residence Cadzand Bad
Residence Cadzand Bad

Goede markt
De afgelopen jaren zijn voor ontwikkelaars van bungalowparken prima jaren geweest, en De Koster omschrijft de Nederlandse bungalowmarkt als ‘goed en betrouwbaar’. Met name in de Zuidelijke landen heeft de vastgoedcrisis hard toegeslagen. In Nederland blijkt de markt veel stabieler te zijn. Juist in deze tijd zijn de kopers kritischer en meer risicomijdend. Dat speelt de Nederlandse markt in de kaart. Daar komt soms ook nog een persoonlijk argument bij: De Koster: “Wij krijgen regelmatig kopers op bezoek die besluiten om hun huis in Zuid Frankrijk te verkopen en kiezen voor een bungalow in Zeeland. De frequentie waarmee familie op bezoek kan komen is daarbij een belangrijk argument.”
Ook in de financiering zag De Koster afgelopen jaren een verandering: “Sinds de crisis zien we dat mensen een veel groter deel met ‘eigen geld’ financieren. (15%). Particulieren zien een vakantiehuis steeds vaker als een goede investering, terwijl geld op een bankrekening elk jaar een beetje minder waard wordt.”

Trends
Er komen in het interview ook diverse trends aan bod.

  • – Het kamperen loopt terug. Steeds vaker worden campings omgebouwd naar bungalowparken.
  • – Mensen willen steeds meer luxe en comfort. Maar de luxe van een hotel is een stap te ver, want die omgeving zorgt weer voor beperking van de vakantiebeleving. (met name niet ideaal voor gezinnen.)
  • – Een voorziening als WiFi is tegenwoordig een standaard voorziening in nieuw te bouwen vakantiehuisjes
  • – Mensen willen steeds meer  entertained worden. De invulling daarvan is anders voor verschillende lifestyles.

Niet alleen woorden
Dat Arcus het niet alleen bij woorden laat, blijkt wel uit het ambitieuze projectenprogramma. Zie o.a. het verhaal over ‘Drie nieuwe bungalowdorpen in Zeeland

Beluister het hele interview op BNR Nieuwsradio (uitzending 29-08-2013, vanaf 9.31 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *