ANWB: Kampeervakantie blijft favoriet

Een kampeervakantie blijft favoriet voor bijna 3.5 miljoen Nederlanders. De ANWB verwacht dat er naar schatting 2.4 miljoen vakantiegangers kiezen voor een kampeervakantie in het buitenland. Voor kamperen in eigen land ligt dat aantal op iets meer dan 1 miljoen Nederlanders.

Country Camp op de ANWB kampeerdagen

Uiteraard zal het weer een grote rol spelen: bij goed weer zullen de kampeerders die nog niet geboekt hebben eerder hun vakantie in Nederland doorbrengen dan op een camping in het buitenland. Frankrijk blijft voor een buitenlandse kampeervakantie de meest gekozen bestemming, 40% van alle buitenlandse kampeervakanties zal hier worden doorgebracht. Goede volgers zijn Duitsland, Italië en België.

Besparen
Veel Nederlanders hebben op dit moment hun zomervakantie al geboekt. Deze groep zal ter plekke proberen te besparen op de vakantie-uitgaven. Nederlanders die nog moeten boeken gaan op zoek naar de beste deal, waarbij waar voor je geld heel belangrijk is. Zonnige bestemmingen als Spanje, Frankrijk, Portugal, Egypte en Turkije zullen volgens de ANWB profiteren van twee natte zomers en een matig voorjaar in eigen land.

De ANWB baseert zich bij de gegevens over vakantie op het Continu Vakantie Onderzoek 2012 en gegevens van de ANVR

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *